31 December 2011

Καζαμίας 2012


Ιανουάριος
Η ένταση στο ΠαΣοΚ συνεχίζεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον αδερφό του Νίκο, αποκαλύπτεται πως πέρασαν την πρωτοχρονιά στην εξωτική Γαλλική Πολυνησία, σπαταλώντας τους μισθούς Ιανουαρίου όλων των υπαλλήλων του κόμματος. Εκείνοι σε αντίποινα ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κίνημα μόνο εφόσον ο Φίλιππος Πετσάλνικος γίνει ο νέος του πρόεδρος. Ανήμερα των Φώτων 150.000 άτομα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη συγκεντρώνονται στις προβλήτες για πιάσουν τον σταυρό του αγιασμού των υδάτων. Το έπαθλο για τον νικητή θα είναι δύο μόνιμες θέσεις ημιαπασχόλησης στον ΟΤΕ. Στο μεταξύ, η κράτηση του Εφραίμ συνεχίζεται και στις τάξεις της εκκλησίας και του ΣΚΑΪ επικρατεί αναβρασμός. Παράλληλα, η καθιερωμένη πρώτη πορεία της χρονιάς του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Αυτή τη φορά στην παραδοσιακή βόλτα έξω από τη βουλή κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα κομματικά κουπόνια από ποτέ. Τέλος, η προγραμματισμένη συνάντηση Βενιζέλου με την τρόικα αναβάλλεται για το Φεβρουάριο ενώ η εκταμίευση της έβδομης δόσης μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο.
Φεβρουάριος

Οι εκλογές που τόσο επέμενε ο Σαμαράς πως θα γίνουν στις 19 του μήνα αναβάλλονται. Ο Αντώνης δηλώνει απογοητευμένος αλλά πιστός στη σωτηρία της πατρίδας, ο Καρατζαφέρης διοργανώνει τηλεοπτική περιοδεία για να ανακοινώσει την υπερηφάνεια του που για ακόμη μία φορά έσωσε το πολιτικό σύστημα της χώρας και ο Παπανδρέου κάνει κανό στη λίμνη Μαραθώνα μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Τη μοίρα των ΑΛΤΕΡ και Ελευθεροτυπίας κινδυνεύουν να υποστούν και άλλα μέσα ενημέρωσης, εκτός ΣΚΑΪ. Το θαύμα του Φαλήρου αποδίδεται στην επιμονή της διοίκησης και των μεγάλων ρεπόρτερ του στην στήριξη της ορθοδοξίας, γι ‘αυτό και οι εργαζόμενοι τους αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι το λιβάνι και το μαύρο ράσο. Η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα πραγματοποιείται μέσα σε ένα άκρως φιλικό κλίμα. Η τρόικα ζητά από τον Βενιζέλο νέα μέτρα τα οποία όπως του είπαν θα καλύψουν το έλλειμμα της χώρας ολοκληρωτικά μέχρι το 2050. Ο Βενιζέλος δέχεται, μόνο υπό έναν όρο. Να του πουν ξεκάθαρα πότε και πώς θα πτωχεύσει η χώρα για να σηκώσει τα δύο μύρια που έχει σε καταθέσεις. Η τρόικα του απαντά με νόημα “όλα θα γίνουν στην ώρα τους”. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προετοιμαζόμενος για τις εκλογές του επόμενου μήνα στη χώρα του, ζητά να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη Εφραίμ. Συζητήσεις περί ανασχηματισμού πέφτουν στο τραπέζι.
Μάρτιος

Το Πάσχα πλησιάζει και αντί εκλογών ανακοινώνεται ανασχηματισμός. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βαφτίζεται υπερυπουργός αναλαμβάνοντας τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και το νεοσύστατο υπουργείο Ηλιακής Ενέργειας, Αερίου και Πετρελαίου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναβαθμίζεται και από υφυπουργός ονομάζεται Υπουργός Παιδείας, Αρχαιολατρείας και ελληνικής ορθόδοξης Υπεροχής. Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει και αυτός τις τύχες των υπερυπουργείου Καταστολής, Άμυνας και Υποκλοπής ενώ στη Νέα Δημοκρατία μένει μόνο το επίσης νεοσύστατο υπουργείο Περιφέρειας και Εξορίστων Αντικαθεστωτικών. Το Υγείας δεν το πήραν από τον Λοβέρδο γιατί πήγε να βάλει τα κλάματα και τον λυπήθηκαν ενώ επειδή δεν έβρισκε κανείς να πει στον Γερουλάνο ότι παίρνει πόδι από το Πολιτισμού, τον κράτησαν εκεί μέχρι νεωτέρας. Τέλος τη θέση του Παντελή Καψή ως κυβερνητικό εκπρόσωπο παίρνει ο Πάσχος Μανδραβέλης. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Ταμείο με τη σύμφωνη γνώμη Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κομισιόν, τοποθετεί την τριάδα Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Μιράντας Ξαφά και Μπάμπη Παπαδημητρίου ως επίτιμους επιτηρητές της ομαλής μετάβασης της ελληνικής κοινωνίας στην απόλυτη εξαθλίωση. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και ο Διεθνής Οργανισμός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαιρετίζουν την οργανωμένη είσοδο της Ελλάδας σε καθεστώς ελεγχόμενης πτώχευσης, πράξη η οποία αν είχε εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα τριτοκοσμικά κράτη θα τους είχε γλιτώσει από αμέτρητους μπελάδες.  
Απρίλιος

Πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για το Βήμα και τα Νέα δίνουν στη νέα ολιγομελή κυβέρνηση αποδοχή πάνω από 95%. Έγκριτοι δημοσκόποι σημειώνουν ότι το φαινόμενο αυτό είναι μοναδικό στην ανθρώπινη πολιτική ιστορία, τονίζοντας μάλιστα ότι παρόμοια περιστατικά έχουν σημειωθεί μόνο στις Λαϊκές δημοκρατίες της Βορείου Κορέας και της Κίνας, στην Πινοσεντική Χιλή και στο Ιράκ του Σαντάμ. Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Λουκάς Παπαδήμος με ποσοστό 99.8% ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το υπόλοιπο 0,2% απάντησε ότι “μόνο ο Θεός ο ίδιος θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα”. Ανήμερα της Κυριακής της Ανάστασης δίδεται χάρη στον πατέρα Εφραίμ. Χιλιάδες πιστοί ξεχύνονται στους δρόμους πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη της Ορθοδοξίας ψάλλοντας ολονυχτίς “Άλαλα τα χείλη των ασεβών”. Η δικαστική παρεξήγηση της υπόθεσης Εφραίμ κλείνει και ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοινώνει οριζόντιες αυξήσεις μισθών στον όμιλο ΣΚΑΪ της τάξης του 0,002% “για να μοιραστεί με όλους τους συνεργάτες του την ανείπωτη αυτή χαρά”, όπως επί λέξη γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του τουίτερ. Αναγνωρίζοντας το λάθος του αλλά και τις δεινές διπλωματικές ικανότητες του, ο ηγούμενος αποδέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Μάιος

Τα αντανακλαστικά του Περισσού δεν επέτρεψαν την άμεση αντίδραση στη νέα δημοσκόπηση, μιας και το ΚΚΕ βρισκόταν ολόκληρο τον Απρίλιο σε διαπραγματεύσεις με τον υπερυπουργό Άδωνι για την κατάρτιση της λίστας των ατόμων τα οποία υποχρεούται με βάση το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, να αποκηρύξει ως αντικομμουνιστές. Μιας και η χώρα μας εξακολουθεί να κατατάσσει τον εαυτό της ως μια σύγχρονη δυτική δημοκρατία, ο εξορισμός των αριστερών αντικαταστάθηκε με την υπόδειξη όλων όσων αντιδρούν στην πολιτική γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η Αλέκα Παπαρήγα απαντά σε όποιον την κατηγορεί για δωσιλογισμό, ότι στο πρόσωπο του κυρίου Γεωργιάδη είδε τον νέο Στάλιν. Σημείωσε μάλιστα ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ευγενία Μανωλίδου για να την πείσει να του επιτρέψει να αφήσει μουστάκι. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία έχει φτάσει στο 65% και το έλλειμμα στο 23% του ΑΕΠ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διατάσσει την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ούτως ώστε να αποδειχθούν ψευδή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μάλιστα προτού προλάβει ο ίδιος να τα αναγνώσει. Η λειτουργία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσία παύει μέχρι νεοτέρας. Χρέη της αναλαμβάνει ο ίδιος ο Βενιζέλος. Ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοινώνει ότι η 25η Μαΐου θεωρείται ημέρα πένθους για την ελληνική δημοκρατία, τονίζοντας πως κάθε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα τρία άτομα με την αφορμή της επετείου του ενός χρόνου από την πρώτη συνάντηση του Κινήματος των Αγανακτισμένων, θα θεωρείται κακουργηματική πράξη, επιφέροντας ποινή φυλάκισης άνω των 12 ετών χωρίς αναστολή. 
Ιούνιος

Ξεκινά η δίκη των 150.000 συλληφθέντων της συγκέντρωσης της 25ης Μαΐου. Στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες αναφέρουν τη χρήση αληθινών πυρών από την αστυνομία μιλώντας για δεκάδες νεκρούς που ακόμη κείτονται περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. Ο δικαστής απορεί με τις καταγγελίες αυτές τονίζοντας ότι παρακολούθησε προσεκτικά όλα τα δελτία ειδήσεων εκείνης της μέρας τα οποία δεν ανέφεραν ουδεμία ανθρώπινη απώλεια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Το υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε την αστραπιαία συνεργασία των ελληνικών και των αυστραλιανών αρχών για την άμεση μετανάστευση άνω των 2.000 Ελλήνων στη χώρα των καγκουρό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Εφραίμ, οι νέοι και οι νέες που βαρέθηκαν πια να ζουν σε μια χώρα γεμάτη εντάσεις και αριστερούς, πήραν τη συμβολική απόφαση να εγκαταλείψουν τη χώρα την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την 25η Μαΐου του 2011. Μέλη του ΠΑΜΕ παραδίδουν στις αρχές μερικές εκατοντάδες αντιφρονούντες οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι οι υποτιθέμενοι μετανάστες είναι τα θύματα και οι αγνοούμενοι της καθεστωτικής καταστολής. Ο Λουκάς Παπαδήμος με διάγγελμα του στον Ελληνικό λαό ανακοινώνει την πρόθεση του να θέσει και πάλι υποψηφιότητα το 2013 σε κόντρα όλων όσων έχουν μοναδικό σκοπό την καταστροφή της πατρίδας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δημοσιεύει άρθρο στην εφημερίδα Α1 με τίτλο "Λουκά έλα με τη φουστανέλα" καλώντας τον να συνταχθεί με τις δυνάμεις του ΛαΟΣ.
Ιούλιος

Σε ανάρτησή τους στο διαδίκτυο, οι Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θεωρούν τους εαυτούς τους ανεξάρτητους βουλευτές τασσόμενοι με την πλευρά του ελληνικού λαού που τώρα παρά κάθε άλλη στιγμή τους χρειάζεται. Ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρά σε μίνι ανασχηματισμό επιστρέφοντας το υπουργείο Παιδείας στην Άννα και τοποθετώντας το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση του μέχρι πρότινος υπουργού υγείας Λοβέρδου. Ο Ανδρέας γίνεται έτσι ο τρίτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με αρμοδιότητα του το νέο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας. Με κοινή τους πάλι ανακοίνωση και οι τρεις αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο θέμα, κατηγορώντας τους αριστερούς για προβοκάτσια. Εν τω μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου αυτοανακηρύσσεται ισόβιος ηγέτης του ΠαΣοΚ υποστηρίζοντας ότι είδε στον ύπνο του τον Άγιο Φανούριο. Όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το περίεργο του να βλέπεις κάποιον άγιο σε όνειρό σου, απάντησε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνομιλεί με κάποιον στον ύπνο του στα ελληνικά. Θεώρησε έτσι ότι ο κύκλος του στην Ελλάδα δεν έχει κλείσει και αποφάσισε να παραμείνει στη χώρα ως αρχηγός της μεγάλης σοσιαλιστικής παράταξης. Υποσχέθηκε εθνικό συμβούλιο του κόμματος για τις 21 Δεκεμβρίου. Σιχτιρισμένος ο Λουκάς Παπαδήμος ανακοινώνει σε συγκέντρωση της νεολαίας του ΛαΟΣ την ένταξη του στο κόμμα, δηλώνοντας ότι το όραμα του αρχηγού για τη νέα μεγάλη Ελλάδα άγγιξε τον φασίστα που έκρυβε μέσα του. 
Αύγουστος

Τα άδεια καταστήματα της Ερμού αποτελούν το καλύτερο καταφύγιο της πόλης για τους περίπου 200.000 νέους άστεγους της πρωτεύουσας. Το αγγλικό τηλεοπτικό Κανάλι 4 ανακοινώνει τη νέα του παραγωγή με τίτλο “Γίνε άστεγος για μια βδομάδα”, στέλνοντας Βρετανούς ρακοσυλλέκτες να ζήσουν για επτά μέρες στο κέντρο της πόλης. Σε μια σεμνή τελετή ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος συνεχάρη τον Βρετανό ομόλογο του, τονίζοντας τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών τουριστικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τις δύσκολες αυτές μέρες. Ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του για την υποστήριξη του τουρισμού της πόλης του, ανακοινώνοντας μάλιστα την αγορά τριών νέων τουριστικών τρένων, τα οποία με ατσάλινη θωράκιση και ηλεκτροφόρα χαμηλής τάσης επένδυση, θα προσφέρουν με απόλυτη ασφάλεια στους επισκέπτες της πρωτεύουσας μία αξέχαστη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο, δίχως το φόβο μιας ένοπλης ληστείας ή απαγωγής. Η τύχη του Θεόδωρου Πάγκαλου αγνοείται από τις αρχές του μήνα.
Σεπτέμβριος

Με μεγάλη του λύπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοινώνει ότι τα έσοδα της ελληνικής οικονομίας την τουριστική περίοδο που ολοκληρώνεται δεν ήταν τα αναμενόμενα. Αφού εξέτασε, όπως είπε, κάθε εναλλακτικό σχέδιο πήρε την προσωπική απόφαση να αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 150%, και να εξισώσει την τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτή του ενός γραμμαρίου ηρωίνης, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο κόσμος για να ξεχαστεί θα καταφύγει στα πολύ φτηνά ναρκωτικά της αστυνομίας, η αγορά των οποίων φαίνεται να έχει πέσει στα επίπεδα του 2004. Ο κόσμος αντιδρώντας σε αυτό το μέτρο ανάγκασε τον υπουργό να κάνει μια μικρή παραχώρηση, εγκρίνοντας τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κάθε μέρα μεταξύ οκτώ και δέκα το βράδυ, για την παρακολούθηση των βραδινών δελτίων ειδήσεων. Ο κόσμος ξεσπά σε πανηγυρισμούς, γιορτάζοντας το γεγονός με πρέζα και Όλγα Τρέμη. Η έβδομη δόση, της οποίας η εκταμίευση είχε αναβληθεί τον Φλεβάρη, αναβάλλεται για μετά τις εκλογές του 2013, εξαιτίας της αβεβαιότητας του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Το 99.8% αποδοχής του Παπαδήμου και το 95% υπέρ της κυβέρνησης του, προβληματίζει την τρόικα, ζητώντας περισσότερες εξηγήσεις για το ποιοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακόμη πειστεί. Το άνοιγμα των σχολείων αναβάλλεται για το μήνα Οκτώβριο.
Οκτώβριος

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει ότι φέτος τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν θα ανοίξουν καθόλου. Μετά από τη σύμφωνη γνώμη κομμάτων και τρόικας, αποφασίστηκε η απόλυση όλων των δασκάλων και καθηγητών και η μετατροπή των μεγάλων σχολικών κτηρίων σε φυλακές ανηλίκων. Στο ερώτημα για το πώς θα μορφώνονται τα ελληνόπουλα, η υπουργός απάντησε ότι καθημερινά θα πετούν πάνω από κατοικημένες περιοχές μονοθέσια αεροπλάνα του υπουργείου παιδείας, τα οποία θα πετούν φυλλάδια με το μάθημα της ημέρας. Εξαιρούνται τα σαββατοκύριακα, οι αργίες και οι περιοχές με έντονη κακοκαιρία. Σε αμερικανικό πανεπιστήμιο εκδίδεται μία έρευνα για τις επιπτώσεις της ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης, της Θράκης, των Επτανήσων, των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων και των Δωδεκανήσων. Η πράξη αυτή προκαλεί αντιδράσεις στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι το Αιγαίο της ανήκει και δεν πρόκειται να δεχτεί καμία παρέμβαση από τρίτους. Η Ελλάδα με διάβημα της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους ακαδημαϊκούς στην Αθήνα για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. 
Νοέμβριος

Ο υπουργός Άμυνας ανακοινώνει την επέκταση της στρατιωτικής θητείας στα δύο χρόνια. Κάθε στρατιώτης που θα συμπληρώνει το 12ο μήνα της θητείας του θα υποχρεούται να εφαρμόσει τις γνώσεις της εκπαίδευσης του αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου την ευθύνη της σίτισης και διαμονής του. Ορδές πεινασμένων φαντάρων εξαφανίζουν τα περιβόλια και τις στάνες ενώ ο κόσμος διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή του βιός του κάνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ανώτατο στρατιωτικό άρχοντα του τόπου. Ο Κάρολος Παπούλιας καλεί τα στρατεύματα σε αυτοσυγκράτηση, προτρέποντας τους Έλληνες φαντάρους να κλέβουν μόνο από τα χωράφια των Τούρκων, των Βουλγάρων και των Αλβανών. Ο εορτασμός της επετείου της 17ης Νοέμβρη αναβάλλεται και αντ’ αυτής ξεκινούν νωρίτερα οι εορτασμοί των φετινών Χριστουγέννων. Τα άδεια μαγαζιά του κέντρου γεμίζουν πολύχρωμα λαμπάκια και χιλιάδες άστεγοι ντυμένοι αγιοβασίλιδες φωτογραφίζονται με τα παιδάκια τουριστών που κατακλύζουν την πρωτεύουσα, μετατρέποντας τη χώρα στο ανεπίσημο εξοχικό του Άι Βασίλη. Σύσσωμη η μεθυσμένη από το εορταστικό της πνεύμα χώρα, καταδικάζει μερικές δεκάδες που τόλμησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Πολυτεχνείου, ενώ σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας, ο Χρήστος Παπουτσής καταδίκασε την πράξη τους αυτή, ως απειλή του ίδιου του θεσμού της δημοκρατίας.
Δεκέμβριος

Ολόκληρος ο πλανήτης ζει στους ρυθμούς της προφητείας των Μάγιας, εκτός της Ελλάδας που ζει στο ρυθμό του συμβουλίου του ΠαΣοΚ. Όλοι προετοιμάζονται για τη μεγάλη μέρα, που σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012. Ο Γιώργος Παπανδρέου καθησυχάζει τον κόσμο καλώντας σε τηλεδιάσκεψη τους μεγαλύτερους ηγέτες για να τους τονίσει πως η έκβαση του συμβουλίου του κόμματος θα κρίνει πολλά για την παγκόσμια σοσιαλιστική κοινότητα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κάνουν κι έτσι. Σύσσωμη η ελίτ των παγκόσμιων ηγετών τραβάει τα καλώδια της τηλεδιάσκεψης και παίρνει τηλέφωνο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καλώντας τον να αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα. Πιάνοντας το νόημα, ο Μπένι μαζί με τον Λουκά, επιμελούνται προσωπικά τη σύνταξη της ανακοίνωσης της πτώχευσης της χώρας. Την 21η Δεκεμβρίου με τη σύμφωνη γνώμη του Κάρολου Παπούλια, παραδίδουν την επιστολή στον Γεώργιο Παπανδρέου με την υποσημείωση ότι εμπιστεύονται εκ νέου σε αυτόν τις τύχες τις πατρίδας και τη βαριά ευθύνη να την οδηγήσει σε εκλογές. Σε μαγνητοσκοπημένο του διάγγελμα στις 25 Δεκεμβρίου, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠαΣοΚ μαζί με τις Χριστουγεννιάτικες ευχές, ανακοινώνει την πτώχευση της χώρας τονίζοντας στον ελληνικό λαό ότι έδωσε την επιτυχημένη μάχη για την εξασφάλιση της σωτηρίας της από τη μανία της νοτιοαμερικανικής αρχαίας προφητείας. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι με πολύ κόπο, αγώνα και θυσίες όλων μας, η αγαπημένη μας πατρίδα πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θα ‘ναι. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ τη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απαγορεύτηκε να τιμήσει και η ίδια του η μάνα...
Ευτυχισμένο το 2012.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1