31 January 2012

Παγωμένη αλληλεγγύη

Το κοινωνικό του πρόσωπο προσπαθεί να δείξει αυτές τις μέρες το ελληνικό κράτος, ο Έλληνας επίτροπος Λουκάς Παπαδήμος και η τρόικα εσωτερικού. 
Οι αριστερές συκοφαντίες που σκοπό είχαν να χτυπήσουν την Άννα Διαμαντοπούλου και το σύστημα εκπαίδευσης με φήμες πως παιδιά λιποθυμούν από την ασιτία, γίνονται τώρα "πιλοτικό πρόγραμμα κολατσιό".
Οι "βρωμιάρηδες άστεγοι καταληψίες της πλατείας Συντάγματος” που εξέθεσαν τη χώρα στα μάτια του αλλοδαπού τουρίστα και χτύπησαν κατακαλόκαιρο την ελληνική οικονομία, έγιναν οι παρέα του Λουκά Παπαδήμου στο χριστουγεννιάτικο συσσίτιο του δήμου Αθηναίων.
Τώρα μαζευτήκαν όλοι τους και παρέα με όσους βγήκαν στην παρανομία της αδυναμίας πληρωμής του φόρου ανικανότητας είσπραξης των χρωστούμενων, απολαμβάνουν τη ζεστασιά των μέχρι σήμερα ανενεργών χώρων φιλοξενίας αστέγων. Ποιος θα θελε άλλωστε να πλακώσουν εδώ οι αλλοδαπές κάμερες και να τραβάνε πλάνα τα καρότσια που μαζεύουν παγωμένους ανθρώπους από τους δρόμους;
Τι ωραία που είναι όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος που δεν έχει ιδέα τι τρέχει εδώ χάμω. Ο πρωθυπουργός να τρώει παρέα με τους άστεγους, τα κέντρα υποδοχής να λειτουργούν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, το υπουργείο παιδείας να μοιράζει φαγητό σε παιδάκια. 
Μάλλον αυτό χρειάζεται. Μια μεγάλη καταστροφή και μάλιστα διαρκείας. Μια εποχή παγετώνων, ένα τσουνάμι, ένας καύσωνας Σαχάρας. Τότε και ο Παπαδήμος θα φάει φασολάδα και ο Καμίνης θα ξαναβιδώσει τα παγκάκια και η εκκλησία θα αναλάβει τη θεσμική της ευθύνη. 
Μια καθαρόαιμη, παγωμένη, αναγκαστική, με το στανιό και την καρδιά πέτρα, κρατική κοινωνική αλληλεγγύη, στην Ελλάδα των “κόκκινων γραμμών”. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1