25 June 2012

Υπουργικά κριτήρια

Μερικές μέρες μετά την τελευταία συγκρότηση της νεομεταπολιτευτικής κυβέρνησης του κρανιοτοπικού πολιτικού συστήματος που έφερε τα λιμά του ΠΑΣΟΚ παρέα με τις φασιστοεμπνεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε την πλήρη εικόνα του νέου κλίματος διακυβέρνησης του ελληνικού κράτους από εδώ και στο εξής.

Οι εμπειρίες των τριών προηγούμενων κυβερνητικών σχημάτων, δύο του Παπανδρέου και ένα του Παπαδήμου μας έδωσαν να καταλάβουμε πως το μοτίβο επιλογής του υπουργικού συμβουλίου θα είναι πάντοτε το ίδιο.

Το υπουργείο οικονομικών θα το αναλαμβάνει και επίσημα ένας τραπεζίτης. Μιας και η άσκηση οικονομικής πολιτικής ενός κράτους έχει δώσει τη θέση της σε μαθήματα οικονομικής τέχνης μεταξύ τραπεζιτών και τροϊκανών υπαλλήλων δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να ψάχνουμε την διέξοδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Το υπουργείο άμυνας και εξωτερικών θα το παίρνει η πιο μπερμπάντικη γκριζομαλλούσα φυσιογνωμία, είτε είναι σοσιαλιστική είτε νεοφιλελεύθερη. Φτάνει να εκτιμά το καλό κόκκινο κρασί, τα ακριβά ρούχα και τη Ζίμενς. Μιας και μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της χώρας είναι και η οριστική θέρμανση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, απώτερος σκοπός είναι οι επόμενοι ΥΕΘΑ μας να είναι αποκλειστικά έμποροι όπλων.

Το υπουργείο τουρισμού θα το παίρνει η πιο μπάνικη γκομενίτσα της κοινοβουλευτικής ομάδας, με προτίμηση σε όσες κατάγονται από τουριστικά μέρη, δηλαδή από νησιά. Γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίσεις με αρχαιοελληνικές χλαμύδες είναι περιττές, εφόσον τα στενά της φορέματα λειτουργούν παράλληλα και ως κορσές.

Το υπουργείο παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού και γενικότερα όλα όσα έχουν να κάνουν με την παιδεία και τις τέχνες θα συνεχίσουν να συγχωνεύονται ακολουθώντας το περίφημο ρητό των θεωρητικών φυσικών που θέλει τη διακοπή της συνεχούς διαστολής του σύμπαντος και την αυτόματη εκκίνηση της συστολής του, μέχρι να εξαφανιστεί. Αλλά φυσικά με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς.

Το υπουργείο ναυτιλίας θα ακολουθεί τα πρότυπα των οικονομικών και του μελλοντικού άμυνας και θα έχει και αυτό εφοπλιστές για επικεφαλής. Φυσικά και θα ακολουθήσει τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και πιστό στα πρότυπα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, οι εφοπλιστές αυτοί θα είναι ταυτόχρονα και καναλαρχοεφημεριδάδες ή γόνοι τους καθώς και πρόεδροι γνωστών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Τα υπουργεία ανάπτυξης, υποδομών, εργασίας, δικαιοσύνης και τα υπόλοιπα παρεμφερή, θα μείνουν ως έχουν. Η δουλειά που έχει γίνει σε όλους αυτούς του τομείς έχει αποδόσει τόσους καρπούς που τα νησιά Κεϊμάν είναι γεμάτα με φαντ χρηματοδοτημένα από ελληνικούς μισθούς και συντάξεις.

Τέλος, το υπουργείο υγείας θα το αναλαμβάνει πάντα ένας Ανδρέας.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1