27 June 2012

Ζωή σαν βιντεοταινία

Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφου είναι πολλές οι φορές που ο πρωταγωνιστής βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο. Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που όλα φαίνονται να τελειώνουν, βλέπει ολόκληρη τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του σαν ταινία.
Είναι μάλιστα τόσο έντονες οι σκηνές που περνούν μπροστά του, που ακόμη κι ο ίδιος ο τηλεθεατής λυγίζει από τη συγκίνηση του ταλαντούχου ηθοποιού.
Κάπως έτσι είδε και ο Βασίλης Ράπανος να περνά η πολιτική του ζωή μπροστά από τα μάτια του, μετά την είδηση του αιτήματος της παραίτησης του και από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. 
Άλλωστε το μέλλον κάποιου υπουργού οικονομικών σε αυτή τη χώρα είναι σχεδόν προκαθορισμένο: Τσάρος και ισχυρότερος όλων, ένα μόλις σκαλί κάτω από τον πρωθυπουργό και δύο από τον Θεό. Παταγώδης αποτυχία σε όλους τους υπολογισμούς. Ανασχηματισμός. Δημόσια διαπόμπευση και κοινωνικός εξεφτελισμός. Απόλυση από την βασική του εργασία. Κοινωνική και πολιτική απομόνωση.
Κι όλα σε αυτά σε βάθος τουλάχιστον μιας τριετίας. Κι όμως ο Ράπανος το πέτυχε όλο αυτό και μάλιστα σε χρόνους κινηματογραφικούς. Μιλάμε για τον ορισμό του “πέρασε η ζωή μπροστά στα μάτια του σαν ταινία”.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1