27 June 2012

Η Ευρώπη σε εγρήγορση

Γροθιά στο Ευρωπαϊκό κατεστημένο της συνεχούς λιτότητας έδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης που με μια απόφαση-σταθμό καταδίκασε τη... λιτότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρώπη καταδίκασε την Ευρώπη επειδή ακολουθεί μια συνεχή επιβολή υφεσιακών υποβαθμίσεων του επιπέδου ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, οδηγώντας την Ευρώπη στην καταστροφή, και τη δημοκρατία σε άμεσο κίνδυνο.

Ένα ψήφισμα-ράπισμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις συνεχόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με σκοπό να βάλει στη θέση τους τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και την Ευρώπη την ίδια.

Αυτή φαίνεται να ήταν και η αφορμή που έφερε την Άνγκελα Μέρκελ στη δεινή θέση να δεσμευτεί ότι όσο ζει, τα ευρωομόλογα και η "αμοιβαιοποίηση" της Ευρώπης δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα Ευρωπαϊκής αλληλεγύης, κυβερνητικής συνεννόησης και αναγνώρισης της κρισιμότητας της κατάστασης. Ή αλλιώς, όπως είχε πει και ένας "καλός άνθρωπος" που τον λέγανε Κίσινγκερ, "πείτε μου τελοσπάντων ποιον να πάρω τηλέφωνο άμα θέλω να μιλήσω με την Ευρώπη".

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1