15 June 2012

Προβοκάτσιες

Με μια άνευ προηγουμένου αθλιότητα, οι Γερμανικοί Financial Times έθιξαν με δημοσίευμα τους στα ελληνικά, την τιμή των μέσων ενημέρωσης της χώρας μας προπαγανδίζοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προκαλώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους να κάνουν αυτό που εκείνοι ξεραίνουν τα λαρύγγια τους εδώ και μήνες.

Εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις θυσιάστηκαν με ένα άρθρο μερικών αράδων που σκοπό είχε να υπενθυμίσει στους Έλληνες ότι μόνο αν ψηφίσουν ότι ψήφιζαν τα 40 τελευταία χρόνια, ο τόπος τους θα γνωρίσει επιτέλους τι θα πει πραγματική αλλαγή.

Τα μιντιακά επιτελεία αμήχανα μπροστά στη διαχείρηση αυτής της κρίσης που έσκασε στα χέρια τους δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές, προσπάθησαν να μεταφράσουν το πρωτότυπο στα γερμανικά και μετά να το ξανά-υποτιτλίσουν λανθασμένα με την προσμονή να μην γίνει αντιληπτό το σφάλμα τους μέχρι την Κυριακή.

Γρήγορα όμως τα νέα διαδόθηκαν, μιας και η φημολογία ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης άρχισε να τηλεφωνεί με ενθουσιασμό σε όλους τους πολιτικούς συντάκτες της επικράτειας, υπερήφανος για την στροφή των συντρόφων Γερμανών προς τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, έγινε πραγματικότητα.

Η μεγάλη αρσενική κλείστρα των προεκλογικών εξορμήσεων του Αντώνη Σαμαρά στην τιμημένη Μακεδονία φέρεται να λογομάχησε με τον Γιάννη Μιχελάκη για τη χρησιμότητα του δημοσιεύματος, αφού βιάστηκε να παραγγείλει διθυραμβικό εξώφυλλο για την "Δημοκρατία" του Σαββάτου.

Τελικά η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τη φήμη ότι οι Γερμανικοί FT είναι παράρτημα της Αυγής, άλλαξε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζοντας την εφημερίδα και τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Η Αυγή θεώρησε κολακευτικό πως ένα τόσο σημαντικό έντυπο αναδημοσιεύει την άποψη του Τσίπρα ότι όσο τα νταβατζομίντια βαράνε τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο κόσμος λειτουργεί με αντίστροφα αντανακλαστικά και ζήτησε στο επόμενο άρθρο τους να μην ξεχάσουν να αφήσουν το σφυροδρέπανο από τον σημαία του ΚΟΕ αρετουσάριστο, για να δείξει στους Γερμαναράδες ότι το τείχος όσο εύκολα έπεσε, έτσι μπορεί και να ξανασηκωθεί.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1