03 July 2012

Ο άγνωστος ΧΧΧ

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην δεξί χέρι του Σόιμπλε, Γιοργκ Ασμουνσεν σε ομιλία του στον Εκόνομιστ είπε ότι “είναι δύσκολο να πείσεις χώρες όπως η Εσθονία και η Σλοβακία με μέσους μισθούς 1000 ευρώ να δανείσουν την Ελλάδα, μια χώρα με μέσο μισθό στο δημόσιο τα 3.000 ευρώ.
Η εντύπωση δεν έχει να κάνει με τον τραπεζίτη με το ξυρισμένο κεφάλι κύριο Ασμουνσεν αλλά με τις αντιδράσεις των εγχώριων αναλυτών που αναφώνησαν με αγανάκτηση στο άκουσμα των τριών χιλιάδων μέσο όρο στο δημόσιο.
Μιλάμε εκείνους οι οποίοι βρωντοφωνάζουν εδώ και χρόνια να απολυθούν οι δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και νοσοκόμοι, γιατροί και σκουπιδιάρηδες και κάθε λογής ακόμη υπάλληλοι οι οποίοι σε ένα κράτος όπου τα δεκάδες απομακρυσμένα νησιά και τα δύσβατα, σχεδόν απροσπέλαστα στους 8 από τους 12 μήνες ορεινά χωριά των ελληνικών καρόδρομων συγκρίνονται με τις πεδιάδες και τα λιβάδια της Ολλανδίας και του Βελγίου.
Είναι οι ίδιοι οι οποίοι βάλθηκαν να τσουβαλιάσουν όλους τους εργαζόμενους στο καζάνι του Άσμουνσεν και του κάθε Άσμουνσεν που βγαίνει τώρα, μετά από δυόμιση ολόκληρα χρόνια αλληλοεπισκέψεων, συσκέψεων, αναλύσεων και μελετών για να βγει στον καθόλα έγκυρο Εκόνομιστ και να πει τη μυθική του μαλακία: Τρεις χιλιάδες ευρώ μέσος όρος στο δημόσιο.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και κανείς από τους “θιγμένους” εκπροσώπους του ελληνικού δημοσίου δεν βρέθηκε να πει δυο κουβέντες, να βγάλει έστω μια ανακοίνωση για την παραμυθάδα του Άσμουνσεν που για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε και βασικό σύμβουλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
Χίλιες μέρες και βάλε μετά την πρώτη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και τις ντουζίνες δημοσιευμάτων, αφιερωμάτων, αναλύσεων, ακόμη και ριάλιτι και οι βασικοί παράγοντες της ευρωπαϊκής οικονομίας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι o μέσος μισθός στο ελληνικό δημόσιο είναι τρία χιλιάρικα.
Αλλά δεν πειράζει, οι τροϊκανοί, όπως πολύ συχνά αναφέρουν οι απανταχού αναλυτές που ζαλίζουν κόσμο από τις 7 το πρωί μέχρι το άγριο ξημέρωμα, ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς τι πρέπει να κάνουν για να στρώσει η κατάσταση. 
Μόνο λίγο στα νούμερα το χάνουν, αλλά αν σε κάθε σύμβαση βάζουν αντί για ποσά, τους αγνώστους ΧΧΧ, σαν το δεύτερο μνημόνιο για παράδειγμα, τότε όλα καλά θα πάνε. Απλά θα έχουμε μερικούς ΧΧΧ άστεγους και αυτοκτονημένους ακόμη...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1