17 July 2012

Όποιος ανακατεύεται με τις κότες

Σύξυλους άφησε η Άνγεκλα Μέρκελ τους πρωθυπουργούς Ιταλίας και Ισπανίας καθώς και την υπόλοιπη Ευρωζώνη, στέλνοντας την “πανηγυρική νίκη” του Μάριο Μόντι τον μήνα που μας πέρασε στις μεθεπόμενες καλένδες και απολαμβάνοντας από τώρα τις καλοκαιρινές διακοπές που τόσο πολύ τις αξίζουν.
Την ανάγκη της Γερμανίδας καγκελαρίου για διακοπές ενέκρινε και μεγάλο κομμάτι του γερμανικού λαού, καθώς σε πρόσφατο γκάλοπ 9 στους 10 απάντησαν ότι αξίζει και έχει κερδίσει το δικαίωμα να πάει να χαλαρώσει μέχρι τα τέλη του Ιουλίου, ίσως και τις αρχές του Αυγούστου άμα της κάνει κέφι.

Άλλωστε το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο ανακοίνωσε πως την τελευταία απόφαση περί τραπεζικού δανεισμού και τα τοιάυτα, θα τα εγκρίνει από Σεπτέμβρη.
Ραχόι, Μόντι και οι υπόλοιποι καταχρεωμένοι επαίτες του νότου βράζουν στο ζουμί με τα αναμμένα κάρβουνα που τους άναψε η Άνγκελα, βλέποντας τα επιτόκια δανεισμού τους να έχουν φτάσει στην στρατόσφαιρα και ξεσκίζοντας τους δημόσιους και ιδιωτικούς τους τομείς, καθώς και κάθε κοινωνικό επίδομα και παροχή.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν το απολαμβάνουν οι εν λόγω ηγέτες, μιας και ο ένας δεν εκλέχτηκε ποτέ ενώ ο άλλος εκλέχτηκε με την υπόσχεση να γαμήσει τον λαό του. Υπάρχει όμως και ο σοσιαλιστής Ολάντ που έχει περάσει στο στάδιο της αφασίας.
Βλέποντας αυτοκινητοβιομηχανίες να κλείνουν και 8.000 εργαζόμενους να απολύονται σε μια μέρα, ο κυρίαρχος των Ηλυσίων Πεδίων νιώθει την καυτή ανάσα του “θα μας γυρίσω στη λιρέτα και ας πάει να κουρευτεί η αγάμητη χοντροκώλα” Σίλβιο, καθώς περιμένει από τον Αντωνάκη να κάνει το καθήκον του και να συνεχίσει την παράδοση του συγκάτοικού του Γιώργου. 
Συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι η Άνγκελα έκανε πολλά κολλητηλίκια τα τελευταία χρόνια με Έλληνες πολιτικούς και άφησε την γερμανική της παιδεία να ξεφύγει, με αποτέλεσμα αυτή να λιάζεται κάπου στις Άλπεις και οι Έλληνες πολιτικοί να κάθονται κάτω από την ντάλα και να ψάχνονται από πού αλλού μπορούν να κόψουν για να ανεβάσουν κι άλλο την ύφεση που τόσο πολύ αγαπά το λατρεμένο μας μνημόνιο.

Εξαιρείται ο Άδωνις, που λιάζεται στον υπό πώληση Αστέρα παρέα με τον Γιακουμάτο.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1