19 July 2012

Όλα για την πατρίδα μου

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η είδηση της διακοπής ρεύματος στο κτήριο του συλλόγου ανιάτων στην Κυψέλη, εξαιτίας του απλήρωτου χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.

Το θέμα βέβαια έληξε γρήγορα, μιας και την ώρα της διακοπής διεξαγόταν στο σύλλογο συνέντευξη τύπου, με αποτέλεσμα το νέο να κυκλοφορήσει γρήγορα και η ΔΕΗ να αναγκαστεί, σαν δημόσιος οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του, να πράξει με την ταχύτητα που αναλογεί στην περίπτωση μιας ανεξέλεγκτης δυσφημιστικής δημοτικότητας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση απέδωσε τη διακοπή αυτή σε γραφειοκρατικό λάθος, μιας και το ρολόι ήταν σε όνομα ιδιώτη και όχι στο σύλλογο ανιάτων Κυψέλης. Κάτι που αυτομάτως απάλλαξε το κτήριο από την υποχρεωτική αναμονή ωρών, ίσως και ημερών, που συνήθως απαιτούνται για την επανασύνδεση του ρεύματος.

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψην ότι το ρεύμα σε ένα κτήριο δεν κόβεται πατώντας ένα κουμπί στον κεντρικό υπολογιστή της ΔΕΗ, αλλά από έναν εργολάβο που πηγαίνει στο σημείο που εξέδωσαν την εντολή διακοπής, αλλά αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες μιας και ενδέχεται ο εν λόγω υπάλληλος να μην είχε αρκετές μονάδες στο κινητό για να ειδοποιήσει τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού ότι τον έστειλαν να κόψει το ρεύμα σε άρρωστους ανθρώπους.

Είναι γεγονός ότι η μη πληρωμή του χαρατσιού απαγορεύεται πλέον να προκαλεί διακοπή του ρεύματος στον οφειλέτη, αλλά μπροστά στη σωτηρία της χώρας αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες.

Το καλό είναι ότι το ρεύμα επανήλθε, ενώ για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε ότι αν κράτος, πολιτεία και μέσα ενημέρωσης συνεργαστούν αρμονικά, όχι μόνο κάνουν θαύματα, αλλά φέρνουν τον Φώτη τον Κουβέλη πιο κοντά στη θεωρία που τον θέλει μυστικό μέλος και κομματικό ευεργέτη της Νέας Δημοκρατίας.

Ναι, δεν έχει κάνει ακόμη κανείς από τη ΔΗΜΑΡ κάποια ανακοίνωση επί του θέματος...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1