26 July 2012

Ρουμελιώτικα σοκ

Πολλαπλά σοκ στην ελληνική κοινή γνώμη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Έλληνα εκπροσώπου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη στους αμερικανικούς Νιου Γιορκ Τάιμς.
Το πρώτο σοκ της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού προήλθε από το γεγονός ότι μετά από τόσες και τόσες αναφορές στο Ταμείο, τώρα πληροφορήθηκαν ότι και η Ελλάδα έχει ενεργό μέλος της σε αυτό, κι όχι μόνο η Γερμανία και οι ΗΠΑ.
Το δεύτερο σοκ είναι αποτέλσμα της διαπίστωσης πως όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν ανέφερε το όνομα Ρουμελιώτης ανάμεσα σε αυτά όπου συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για τα πακέτα στήριξης της ελληνικής ύφεσης.
Φυσικά το τρίτο και μεγαλύτερο σοκ είχε να κάνει με τις παράπλευρες πληροφορίες που προκάλεσε η αρχική περί συμμετοχής της χώρας στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, η Ελλάδα σαν μέλος του ταμείου καταβάλει κι αυτή το δικό της οικονομικό μερίδιο.
Τέλος, θα πρέπει να κάνουμε και μια αναφορά στο γεγονός ότι ο Ρουμελιώτης αποκάλυψε πως όλοι τους στο ταμείο γνωρίζανε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει η Ελλάδα να αντεπεξέλθει στα μέτρα που της επέβαλαν το 2010 και το 2011, παρά τις παρατηρήσεις για την μη εκτέλεση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών.

Αυτή όμως είναι μια κουβέντα την οποία πριν από 40 μέρες έλαβε σοβαρά υπόψιν του ο ελληνικός λαός πριν πάει στην κάλπη. Γι΄ αυτό ακριβώς και αποφάσισε τόσο ώριμα και υπεύθυνα. 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1