14 July 2012

“Que se Jodan”

“Να πάνε να γαμηθούν όλοι” έλεγε χειροκροτώντας με πάθος η βουλευτίνα του Λαϊκού κόμματος της ισπανικής κυβέρνησης, την ώρα που ο πρωθυπουργός Ραχόι ανήγγειλε τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας.
Φυσικά, μετά από το περιστατικό αυτό ξέσπασε σάλος σε ολόκληρη την Ισπανία, και όχι μόνο. Η επιλογή της βουλευτίνας Αντρέα Φάμπρα να ευχηθεί “να πάνε να γαμηθούν” οι άνεργοι που θα δουν το επίδομα τους κουρεμένο , πέρασε τα σύνορα της Ιβηρικής και έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και στην Ελλάδα.
Η ίδια όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δήλωσε πως δεν είπε στους ανέργους να πάνε να γαμηθούν, αλλά στους αντίπαλους σοσιαλιστές μέσα στη βουλή. 
Βέβαια μία φωτογραφία την ώρα που αποχωρεί από τη βουλή, την δείχνει να κάνει κωλοδάχτυλο σε συγκεντρωμένο κόσμο που έσπευσε να την αποδοκιμάσει, όμως πιθανότατα κι αυτό να προοριζόταν για τους συναδέλφους της βουλευτές και δυστυχώς δεν πρόλαβε να τους το δώσει αυτοπροσώπως.
Σε αυτό το σημείο, οφείλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου για το θάρρος της Ισπανίδας δεξιάς, που δεν μάσησε τα λόγια της και ευχήθηκε στο 25 και κάτι τοις εκατό του Ισπανικού πληθυσμού να το βουλώσει, να πάρει το μειωμένο του επίδομα και να πάει να γαμηθεί.
Άλλωστε έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό μιας και μόλις λίγους μήνες πριν, η ίδια και το κόμμα της δεσμευόταν ότι όχι μόνο θα διατηρήσει την πολιτική λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά θα την ενέτεινε κιόλας για να δείξει σε όλους και κυρίως φυσικά στις αγορές, πόσο καλό παιδί είναι η Ισπανία και πόσο πολύ την έχουνε παρεξηγήσει.
Θα ευχόμουν επίσης να υπήρχε κάποιος Έλληνας δεξιός, σοσιαλιστής ή κουβελοαριστερός πολιτικός με τα "κοχόνες" της κυρίας Φάμπρας, που θα έβγαινε και θα έλεγε και σε μένα να πάω να γαμηθώ που θέλω επίδομα ανεργίας. 
Μια τέτοια ειλικρινής πράξη χρειάζεται τούτος εδώ ο τόπος γιατί μόνο ένα άντε γαμήσου του αξίζει. Πραγματικά εύχομαι να βγει ένας να του το πει για να πάω να τον βρω και να του σφίξω το χέρι.

Ιδού το βίντεο:

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1