21 August 2012

Όταν βγαίνουν τα νούμερα

Είναι φορές που άσχετα μεταξύ τους πράγματα συμβαίνουν την ίδια διαολεμένη στιγμή κι όταν τα ακούς ή τα διαβάζεις το λιγότερο που σου μένεις να κάνεις είναι να βγεις στο μπαλκόνι και να πετάς κανάτια στους περαστικούς σαν τη θεία μου απ΄το Σικάγο.

Τρεις απλές ειδήσεις μέσα σε μερικές ώρες είναι ικανές να σε κάνουν να σιχτιρίσεις την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες σε αυτόν τον σκατότοπο, με αυτούς τους απαίδευτους που κάποιοι τους ονομάζουν συμπολίτες κι εκείνους που ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα σαράντα χρόνια της μυθικής οικογενειοκρατικής τους ηγεμονίας.

Ένα εκατομμύριο ευρώ κόστισαν οι σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου στα δύο και κάτι χρόνια που κυβέρνησε με την ελευθερία του 40 κάτι τοις εκατό των ελληνικών ψήφων. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός μετά από ερώτηση που τέθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η αμοιβή και ο αριθμός τους μάλιστα αυξανόταν όσο το ζωνάρι έσφιγγε όλο και πιο σφιχτά. Από μισό εκατομμύριο την κάθε χρονιά του μνημονίου χρειάζονταν οι τουλάχιστον 20 άνθρωποι που προσέφεραν τις γνώσεις τους στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ένα εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, τις Σέχτες και τους δράκους της Πάρου και της Νάξου, αγναντεύουμε τα 11,5 δισ. ευρώ των νέων μέτρων να γίνονται 14, κι αυτά σιγά σιγά να στρογγυλεύουν στα 15, γιατί αυτό προστάζει η έλλειψη εσόδων του κράτους. 

Κι όμως παρέα με όλα αυτά, μάθαμε και τον αριθμό των μόνιμων δασκάλων και καθηγητών που θα κληθούν φέτος να καλύψουν τις 10 -όπως λένε οι εκπαιδευτικοί- χιλιάδεν θέσεις που εξαιτίας πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και πολλών ακόμη παραγόντων παραμένουν κενές: 225.

225 θα είναι οι νέοι καθηγητές και δάσκαλοι που θα προσλάβει για τη φετινή χρονιά το ελληνικό κράτος. 

Τρεισήμισι δισ. ευρώ περισσότερα από όσα είχαν στην αρχή υποσχεθεί, είναι τα χρήματα που θα "κατασχεθούν" για την σωτηρία της χώρας. 

Ένα εκατομμύριο τα ευρώ που πήραν είκοσι άτομα για να συμβουλεύουν τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκρίνει τις δανειακές συμβάσεις του ελληνικού κράτους από το 2009 μέχρι και το 2011. 

Αλήθεια πόσους νέους δασκάλους μπορεί να συντηρήσει αυτό το εκατομμύριο για έναν ολόκληρο χρόνο; 

Υ.Γ. Κι όμως όταν ακούς ότι για τη θέση του νέου διευθυντή του ΟΑΚΑ προορίζεται ο Γιώργος Ανατολάκης, τότε αναθαρρείς και λες μέσα σου ότι τουλάχιστον υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε όλο αυτόν τον συφερτό. Δεν μένουν πάντοτε όλοι οι ικανοί να προσφέρουν σε τούτον εδώ τον τόπο, στην απ' έξω...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1