12 October 2012

Μήνυσε με

Μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν φέρεται πως σκέφτεται να καταθέσει ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας. Αφορμή στάθηκε το συκοφαντικό και ψευδές, σύμφωνα με τον υπουργό, δημοσίευμα της εφημερίδας για τα βασανιστήρια κρατουμένων διαδηλωτών στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με δεξιά δημοσιεύματα, η Βρετανική εφημερίδα η οποία αποφάσισε να γράψει για τις μεθόδους καταστολής των Ελλήνων αστυνομικών κατά τη διάρκεια της σύλληψης και κράτησης πολιτών, παρασύρθηκε από τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έδωσε σημασία στις μαρτυρίες “κατοίκων”.

Η αντίδραση αυτή προκλήθηκε μετά τη δημοσίευση του ιατροδικαστικού πορίσματος, το οποίο θέλει τους συλληφθέντες να μη φέρουν κανένα σημάδι βασανισμού. Μιλάμε για το ίδιο ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο μάταια οι δικηγόροι των συλληφθέντων ζητούσαν την επομένη της προσαγωγής των πελατών τους στη ΓΑΔΑ αλλά ποτέ τους δεν το πέτυχαν.

Βέβαια, παρατηρώντας και την περιβόητη υπόθεση της “ζαρτινιέρας” όπου χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια για να “αθωωθεί” τελικά ένας άνθρωπος τον οποίο μισή διμοιρία ΜΑΤ κοπανούσε μπροστά στην κάμερα πάνω σε τσιμεντένια πεζοδρόμια, τι μπορεί κανείς να περιμένει σήμερα, με τα πράγματα να έχουν ξεφύγει πια από τα όρια;

Το λάθος ξεκίνησε όταν ενώ όλος ο κόσμος φώναζε για βασανισμούς ανθρώπων μέσα στη ΓΑΔΑ, πρώτο ένα ξένο μέσο μία βδομάδα μετά τις καταγγελίες, προχώρησε στη δημοσίευση τους. Τα εγχώρια ΜΜΕ αναγκάστηκαν να αναπαράγουν τη είδηση μιας και μέχρι εκείνη την ώρα ο υπουργός και οι επικεφαλής της ΕΛΑΣ δεν θορυβήθηκαν από την ανύπαρκτη έκταση του γεγονότος στα ελληνικά συμβατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλήγμα για τον τουρισμό μιας χώρας είναι τεράστιο, όταν κάποιος βγαίνει και διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι τα επίσημα όργανα του κράτους βασανίζουν πολίτες του υπό την ανοχή και το φόβο να μαρτυρήσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή. Έτσι η μήνυση μετά την έκταση του θέματος, είναι, για την ελληνική κυβέρνηση, κάτι το εντελώς φυσιολογικό.

Παρόλα αυτά, η απτόητη ΕΛΑΣ προχώρησε σε μία ακόμη δημοσίευση, 15 αυτή τη φορά, συλληφθέντων μετά τις πορείες με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελας Μέρκελ, με την παράκληση να τηλεφωνήσουμε αν τυχόν τους έχουμε δει να πράττουν κι άλλες παρανομίες.

Βλέπεις, όταν το θέμα έχει να κάνει με λίστες και ονόματα φοροφυγάδων, τότε η διαδικασία κολλάει στο συρτάρι του υπουργού. Όταν έχει να κάνει με τους δικούς τους ανθρώπους, όπως στο περιστατικό της παράστασης στο Χυτήριο όπου χρυσαυγίτες βουλευτές έβγαζαν τα συντρόφια τους από την κλούβα μπροστά στους αστυνομικούς, το θέμα κολλάει στην ασυλία.

Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με τον δημόσιο εξευτελισμό και τον εκφοβισμό του υπόλοιπου κόσμου, τότε όλα τα εμπόδια ως εκ θαύματος εξαφανίζονται. Είτε πρόκειται για βασανισμένους συλληφθέντες, είτε για νήπια αλλοδαπών.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1