16 November 2012

Θαύμα, θαύμα


Την υπόσχεση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι από σήμερα, 16 Νοέμβρη, οι Έλληνες θα πεινάνε αν δεν πάρουμε τη δόση, έσπασε η Παναγιά και ο Θεός του Αντώνη Σαμαρά.

Το πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών που υπερψήφισαν τα μέτρα του τρίτου μνημονίου ήθελε τη χώρα να βγαίνει μονομιάς στην ανεργία και τα ράφια από τα σούπερ μάρκετ να αδειάζουν από αλλόφρονες πολίτες που δεν θα είχαν από δω και μπρος στον ήλιο μοίρα.

Έτσι ακριβώς όπως συνέβη και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις στο παρελθόν με τους προηγούμενους υπουργούς οικονομικών και τις δικές τους δόσεις.

Από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου την εποχή του Μεσοπροθέσμου το καλοκαίρι του 2011 και την εκτροπή δια της ψήφου εμπιστοσύνης στην υπόσχεση παραίτησης του ΓΑΠ τον Νοέμβρη, ως τον Φλεβάρη του 2012 και τα νέα μέτρα που έφερε το ελληνικό κούρεμα Παπαδήμου και Βενιζέλου.

Τελειωμένα ταμειακά αποθεματικά και πολλά πιστόλια σε κροτάφους πρόθυμους να σώσουν τα χρήματα του ελληνικού λαού καταστρέφοντας τις ζωές του.

Η δόση δεν εκταμιεύτηκε ως όφειλε, αλλά τα 5 και κάτι δισεκατομμύρια βρέθηκαν για να ξεπληρώσουν τα ομόλογα της υποθετικής πείνας των Ελλήνων μέσω των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών, που ναι μεν χρειάζονται τα 25 δισ. για να μην χάσουμε τις καταθέσεις μας, αλλά βρήκαν τα επιπλέον χρήματα για να σώσουν τα δημόσια ταμεία.

Χρήματα τα οποία θα προστεθούν στα υπάρχοντα μέτρα, παρέα με τις αυτόματες περικοπές που θα ακολουθήσουν την όποια συμφωνία θα υπογραφεί στο τέλος του μήνα από τρόικα και Ελλάδα.

Κι όμως το θαύμα έγινε για μία ακόμη φορά τα τρία τελευταία χρόνια. Η έλλειψη της δόσης δεν έφερε την τέλος που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και ο χρόνος που απομένει στην Ελλάδα για να σωθεί παρατάθηκε ως την επόμενο πιστόλι στον κρόταφο των βουλευτών που στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Μόνο που όσο περισσότερο απειλείς με πιστόλια και θανάτους, τόσο πιο βολικό είναι στο τέλος να σε βρει αυτό που με τέτοια λαχτάρα ξεστομίζεις. Εκτός κι αν ελπίζεις σε ένα ακόμη θαύμα, σαν εκείνα των προηγούμενων δόσεων.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1