19 November 2012

Visit Greece, if you dare


Τα σχόλια στο τουριστικό σποτ της Ελλάδας στο Λονδίνο έσβησε το visitgreece.gr από το το κανάλι του στο YouTube. Ένα διαφημιστικό με χορευτικά πλάι στον Τάμεση και την υπουργό τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με iPhone στο χέρι που διαφημίζει την Ελλάδα όχι σε κάποιο νησί ή αρχαιολογικό μνημείο, αλλά στη Βρετανική πρωτεύουσα.
Μπορεί να φαίνεται παράξενο που το υπουργείο τουρισμού επέλεξε να πληρώσει 75.000 ευρώ για να προβάλλει την Ελλάδα με φόντο το συννεφιασμένο Λονδίνο αφήνοντας τα σχόλια του βίντεο ελεύθερα, όμως η μόδα της λογοκρισίας και της φίμωσης δεν θα μπορούσαν να λείψουν για πολύ.

Όλα αυτά την ώρα που αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία συνιστά σε όσους τουρίστες επισκέπτονται η χώρα μας και έχουν ανατολίτικα και αραβικά χαρακτηριστικά ή είναι μαύροι, να προσέχουν γιατί στους Έλληνες αρέσει να βαράνε αλλοδαπούς.

Παρέα φυσικά με τα δεκάδες ξένα δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και βίντεο για τη ρατσιστική βία, τους αστυνομικούς βασανισμούς, τις συλλήψεις δημοσιογράφων και το οικονομικό πάρτι μιας ελίτ μερικών δεκάδων εκλεκτών στις πλάτες δέκα εκαταμμυρίων.

Δύο χρόνια περάσαμε προσπαθώντας να πείσουμε τους άλλους ότι δεν είμαστε όλοι τεμπέληδες φοροφυγάδες που πίνουν ούζα κάθε μέρα.

Να δούμε, τώρα, πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να τους ξαναπείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι ρατσιστές με ελεεινή αισθητική που λογοκρίνουν τα πάντα.

Πάντως είναι πολύ θετικό ότι στο Λονδίνο μπορείς ακόμη να κυκλοφορείς ελεύθερα, ότι χρώμα και να έχει το δέρμα σου.

(Το neolaia.gr δημοσίευσε μερικά από τα σχόλια του βίντεο πριν ο διαχειριστής της σελίδας τα απαγορεύσει. http://www.neolaia.gr/2012/11/19/apokleistiko-auta-einai-ta-sxolia-pou-esvise-to-visitgreece/#ixzz2CepZD7rP)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1