25 December 2012

Ο Τσίπρας και η λίστα

Μεγάλη ζημιά έκανε στον Αλέξη Τσίπρα η εμφάνιση των πληροφοριών ότι η νέα λίστα Λαγκάρντ φέρεται να περιέχει 600 περισσότερα ονόματα από εκείνη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχαιρε, μέχρι χθες, άκρας λασπολόγησης από τους έγκυρους αναλυτές των ΜΜΕ, οι οποίοι περνούν τα Σαββατοκύριακα τους μαζεύοντας τρόφιμα και ρούχα για τους ξεσπιτωμένους του μνημονίου.

Η νέα τροπή της υπόθεσης της λίστας έφερε σε αμηχανία τα δημοσιογραφικά επιτελεία. Οι εισβολές Αργεντίνων σε σούπερ μάρκετ έπαψαν πια να σοκάρουν τους ρεπόρτερ, που μέχρι πρότινος αναρρωτιόντουσαν γιατί δεν μαζεύουν σκουπιδοσακούλες με εφόδια για τους εξαθλιωμένους και τα εκεί ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, σαν τα δικά μας.

Έτσι, οι συναντήσεις του Τσίπρα με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής μοιραία βρέθηκαν στο παρασκήνιο των εξελίξεων, όσο κι αν ο Σίμος Κεδίκογλου προσπαθεί να παρομοιάσει την αναμενόμενη επιστροφή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, με την αποστολή σοβιετικών πυρηνικών κεφαλών στην Κούβα το 1962.

Είναι, άλλωστε, φανερό ότι ο ρόλος του Έλληνα πολιτικού στις γιορτές είναι να στέλνει μαγνητοσκοπημένα μηνύματα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης στον πεινασμένο του λαό, ενώ η δουλειά των καναλιών είναι να αναμεταδίδουν με έκπληξη εικόνες και ρεπορτάζ ξένων μέσων ενημέρωσης για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα μας, να βρίζουν τον Τσίπρα και να μαζεύουν ρούχα και παπούτσια για τα πεινασμένα παιδιά της κρίσης.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1