19 February 2013

Ο μύθος του τριτοκοσμικού


Σοκάρουν οι μελέτες σχετικά με την εκτόξευση της ανεργίας που θέλουν την Ελλάδα να μην μπορεί, πλέον, να συγκριθεί ούτε με οργανωμένα κράτη σαν αυτά της Νιγηρίας, του Τσαντ, του Κονγκό, της Ναμίμπια και του Τζιμπουτί.

Όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα, οι παραπάνω χώρες, αλλά και η Παλαιστίνη, το Κονγκό και η Αϊτή, δεν έχουν απλά χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, αλλά οι προοπτικές ενός ανέργου για να βρει δουλειά εκεί είναι πολύ πιο αυξημένες.

Ανάμεσα σε 184 χώρες η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση των μεγαλύτερων αριθμών ανέργων, στοιχείο που συζητήθηκε έντονα στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη των Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου γι’ αυτό το θέμα.

Και οι τρεις συμφώνησαν ότι το γεγονός πως η Ελλάδα καθηλώθηκε στο γρουσούζικο 13 δεν βοηθά στην καταπολέμηση της μάστιγας της ανεργίας. Γι’ αυτό ελπίζουν ότι πολύ σύντομα η χώρα μας θα μπει στην πρώτη δεκάδα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως 196.167 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν αναζητούν καν εργασία.

Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού έχει μετατραπεί σε πασαρέλα, γι’ αυτό και τα χρήματα που παρακρατούνται εδώ και δύο χρόνια από τους μισθούς όσων δουλεύουν ακόμη με την αστεία δικαιολογία της “εισφοράς αλληλεγγύης”, θα χρηματοδοτήσουν στρατηγικές επενδύσεις όπως την προέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι που λένε γραφικούς όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι σε χειρότερη μοίρα από τη Νιγηρία, η οποία θεωρούν πως κατοικείται από ανθρωποφάγους.

Σε όλους αυτούς θα ήθελα να θυμίσω πως και η Νιγηρία έζησε μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα που εμπλεκόταν η γερμανική Ζίμενς. Κι εκεί κάποιοι μπήκαν στη φυλακή.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1