12 March 2013

Αθώος ο Κυριακίδης

Το γύρο των δελτίων ειδήσεων έκανε πριν από λίγες μέρες η απόδραση του εκδότη Κυριακίδη. Ο καταζητούμενος για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Προτόν, μόλις έμαθε ότι πιάσανε τον καλό συνάδελφο Λαυρεντιάδη ντύθηκε παπάς και το ‘σκασε για τη Λατινική Αμερική. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στα μάτια όλων μας ο Πέτρος Κυριακίδης είναι πέρα για πέρα αθώος.

Η επιλογή της μεταμφίεσης του αποτελεί έναν ξεχωριστό πολιτικό και ιστορικό συμβολισμό, μιας και οι μεγαλύτεροι απατεώνες, μαφιόζοι και νταβατζήδες αυτής της χώρας χαίρουν μακράς εκκλησιαστικής παράδοσης.

Από τον Ψυχάρη στον Ψωμιάδη κι απ’ τον Βαρδινογιάννη στον Λαυρέντη, είναι όλοι τους πιστοί χριστιανοί, ευεργέτες της ορθοδοξίας και άμεμπτοι προπομποί του θεοκρατικού δόγματος. Μια πολιτική χροιά του «πίστευε και μη ερεύνα» μεταμφιεσμένη σε βίλλες, κότερα και οφσόρ.

Από κανένα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της σύγχρονης Ελλάδας δεν έλειψε η εκκλησία. Πρόθυμοι παπάδες για να ευλογήσουν τα γένια των λαμόγιων υπήρχαν πάντα. Άλλωστε, η ορθοδοξία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού σε όλες του τις εκφάνσεις.

Η μεταμφίεση του φυγόδικου Κυριακίδη σε παπά, υπήρξε ότι πιο αντιπροσωπευτικό μπορούσε να φανταστεί κανείς για να αποδώσει με μια εικόνα, ένα γεγονός που τα είχε όλα. Τράπεζες, πολιτική διαπλοκή, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, απόδραση.

Ο Κυριακίδης πρέπει να αθωωθεί. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας οφείλει να του προσφέρει χάρη για το καλό που μας έκανε. Και φυσικά να του επιτρέψει να κρατήσει τα 80 εκατομμύρια που λέγεται ότι σήκωσε από τράπεζα του εξωτερικού.

Διότι τέτοια σύμβολα ελληνισμού μια φορά στα εκατό χρόνια εμφανίζονται. Κρίμα είναι να μας τα φάνε οι παραλίες της Κόπα Καμπάνα.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1