28 March 2013

Ο Φιλέλλην Όττο

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η άρνηση των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών του δοξασμένου 2004 να συναντηθούν με τον απεσταλμένο της Άνγκελας Μέρκελ και του επιτρόπου Φούχτελ, Όττο Ρεχάγκελ.

Ο αγαπημένος Όττο βρίσκεται στην Ελλάδα για να συσφίξει τις σχέσεις μας με τους Γερμανούς, αλλά, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τον συναντήσει, παρά μόνο ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Το φτύσιμο στον Γερμανό προπονητή δεν πέρασε απαρατήρητο από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία ετοιμάζεται να ζητήσει από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να θέσει σε διαθεσιμότητα τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ που διατηρούν οι παλαίμαχοι διεθνείς, μόλις ξεπουληθεί ο ΟΠΑΠ.

Για να διασωθεί το φιάσκο, ο Όττο Ρεχάγκελ συναντήθηκε με μικρούς μαθητές, όπου μπροστά στον κύριο Φούχτελ κλωτσούσε μία ποδοσφαιρική μπάλα με τα λουστρινάτα του παπούτσια και το γκρίζο κουστούμι.

Μερικοί ζηλιάρηδες χλεύασαν τον μεγάλο Γερμανό προπονητή μετά τις μαϊμουδιές του μπροστά στις κάμερες, όμως η πράξη αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δουλικότητας που πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να δείχνουν κάθε φορά που οι διάφοροι Φούχτελ βαράνε παλαμάκια.

Η σκέψη να στείλουμε τον νεαρό ποδοσφαιριστή Κατίδη ως επικεφαλής της επίσημης υποδοχής του Όττο Ρεχάγκελ στο αεροδρόμιο κατέρρευσε από νωρίς. 


Η παρουσία του θα μπορούσε να θεωρηθεί προσβλητική και να ζητηθεί η άμεση σύλληψη του, ακριβώς όπως έγινε και με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο ο οποίος, μετά από καταγγελία της γειτονικής του γερμανικής πρεσβείας, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως με την κατηγορία της “προσβολής συμβόλων” επειδή κρέμασε απ’ το μπαλκόνι του την ελληνική σημαία που τσαλαπατά μια γερμανική μπότα.

Παρόλα αυτά, ο πάντοτε χαμογελαστός Όττο βρήκε την ευκαιρία να θυμηθεί τις παλιές καλές μέρες της εποχής που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών για δύο εβδομάδες τον χρόνο και να φωτογραφηθεί με μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Τον Άδωνι Γεωργιάδη.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1