24 April 2013

Της πατρίδας μου η σημαία

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την κίνηση αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων στο Indymedia και τον 98FM να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την κρατική λογοκριτική καταστολή.

Το γεγονός ότι ολόκληρο το κτήριο ήταν καλυμμένο από ένα τεράστιο πανό που έγραφε στα αγγλικά “Υψώστε τη φωνή σας, αντισταθείτε στην κρατική λογοκρισία” δεν είχε και πολύ σημασία για τους τίτλους ειδήσεων, μιας και το σοκ μπροστά στην κοκκινόμαυρη σημαία ήταν τεράστιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε το γεγονός της “βίαιης υποστολής της ελληνικής σημαίας” και κάλεσε όλους τους Έλληνες να διατηρήσουν υψηλό το φρόνημά τους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως για να καταφέρεις να τραβήξεις την προσοχή της κοινής γνώμης στην Ελλάδα πρέπει να κατεβάσεις από ένα δημόσιο κτήριο την ελληνική σημαία. Ή να προσβάλλεις την εκκλησία και τις αρχές. 


Οτιδήποτε άλλο κι αν κάνεις, θα σ' έχουν χεσμένο.

Αν βγάλεις τη γαλανόλευκη από έναν πάσσαλο ή δημοσιεύσεις τη φάτσα του Σαμαρά ξυλοδαρμένη, τότε το όνομα σου θα φτάσει μέχρι τη Βουλή. Αν, όμως, βγεις και πεις ότι κόσμος βασανίζεται ή ότι η ζωή και οι ελευθερίες σου απειλούνται, τότε θα σε μηνύσουν.

Η σημαία, η θρησκεία και ο Σαμαράς αποτελούν ταμπού. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με αυτά, αλλιώς θα βρεθεί στον στόχο της ομάδας προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας και των γκλοπ της ελληνικής αστυνομίας.

(Η υποστολή μίας σημαίας δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία συμβολική κίνηση. Οποιεσδήποτε ομοιότητες με το πρόσφατο παρελθόν, είναι τυχαίες.)

(30 ήταν οι προσαγωγές σήμερα στα Προπύλαια. 20 άτομα προσήχθησαν στην Ιπποκράτους επειδή μοίραζαν φυλλάδια στήριξης της ελευθερίας του λόγου) 


(Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός δέχθηκαν απειλές από αστυνομικούς για να μην δημοσιεύσουν φωτογραφίες τους. Όλα αυτά σε μία δράση κατά της κρατικής λογοκρισίας.)

(Νωρίτερα το πρωί, ομάδα χρυσαυγιτών οπλισμένη με ρόπαλα και κράνη εισέβαλε στο Γενικό Κρατικό Νοσοσκομείο Νίκαιας για να ελέγξει αν δίνουν αίμα σε αλλοδαπούς. Η αστυνομία έσπευσε να επιβάλλει την τάξη. Κανείς δεν συνελήφθη.)


πηγή φωτογραφίας: @dromografos

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1