04 April 2013

Η Επιτροπή

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζει τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή της βουλής που θα διαπιστώσει με ποιον τρόπο θα απαλλαγούν όσοι πολιτικοί και αξιωματούχοι του υπουργείου οικονομικών εμπλέκονται με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σήμερα εξετάζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που μόλις χθες υπέγραψε το συμβόλαιο ανανέωσης του χαρατσιού της ΔΕΗ για έναν ακόμη χρόνο, εκνεύρισε τον Ηλία Κασιδιάρη επειδή τον αποκάλεσε φασίστα.

Ο εκπρόσωπος της χρυσής αυγής παρεξηγήθηκε γιατί ο Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι για τις ψυχασθένειες του οφείλονται οι ενδοκρινολογικές του διαταραχές και όχι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα κανάλια και οι Έλληνες εφοπλιστές που τον έφεραν από το 0,2% στο 10.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε τον Βαγγέλη χοντρό, μιας και οι δικές του ενδοκρινολογικές γνώσεις γύρω από το ευκατάστατο σωματικό βάρος του πρώην υπουργού οικονομικών περιορίζονται σε δισύλλαβους χαρακτηρισμούς και στρατόκαυλα παραγγέλματα.

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Μαρκογιαννάκης, που λίγα χρόνια πριν δεν βρέθηκε κι αυτός στο στόχαστρο της επειδή είναι βουλευτής και τα αδικήματα του παραγράφονται, απέβαλε τον Κασιδιάρη γλιτώνοντας τον από την ορμή του Άδωνι Γεωργιάδη που ήταν έτοιμος να τον δείρει.

Πάνε μέρες που κυκλοφόρησε το βίντεο με τον αδερφό του να παριστάνει τον γυμνό Αδάμ παρέα με την Πέπη Τσεσμελή και κάπου έπρεπε κι αυτός να ξεσπάσει την οργή του.

Τελικά η ομαλότητα επέστρεψε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε τον Βαγγέλη πόσους υπολογιστές έχει. Εκείνος τις απάντησε "άπειρους σαν τα ακίνητα μου" κι εκείνη επέμεινε. Μετά από πολλές ερωτήσεις, ο Βενιζέλος την αποκάλεσε θυληκό Ιαβέρη, μιας και η γαλλική του κουλτούρα δεν του επέτρεπε να την πει συντρόφισσα κομμισάριο.

Η εξέταση του Βαγγέλη Βενιζέλου αναμένεται να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία της λίστας Λαγκάρντ. Αν αναλογιστεί κανείς πως ο μοναδικός άνθρωπος, μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον ΓΑΠ, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απόκρυψη της, βρίσκεται εκεί ως μάρτυρας κι όχι ως "κατηγορούμενος" όλοι καταλαβαίνουν πως η αλήθεια θα λάμψει για μια ακόμη φορά.

Σαν την περίπτωση του Άκη.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1