29 April 2013

Εργατική Πρωτομαγιά

Τα αγωνιστικά αντανακλαστικά της ετοιμάζεται να δείξει η εργατιά μιας και πλησιάζει ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς που όλοι λένε αργία, αλλά είναι απεργία.

Η κυβέρνηση έχει αλλάξει την ημερομηνία μνήμης της εξαιτίας του εορταστικού ωραρίου, όμως οι περισσότεροι δεν θα απεργούσαν έτσι κι αλλιώς μιας και ο ιδιωτικός τομέας έχει να δει μαζική κινητοποίηση των εργατών του από την εποχή του Κιλελέρ.

Αυτά, βέβαια, γινόντουσαν μία άλλη εποχή όπου ο εργάτης δεν είχε τίποτα να χάσει, ενώ τώρα που τα έχει ήδη χάσει όλα περιμένει να του δώσει το σύνθημα της επανάστασης ο Άρης Πορτοσάλτε.

Τα συνδικάτα και τα σωματεία οργανώνονται για τον αγώνα ενάντια στη αντιλαϊκή λαίλαπα μέτρων που κατεδαφίζουν την οικογένεια και την εργασία, γι’ αυτό κι έχουν ήδη δώσει ραντεβού σε 20 διαφορετικές πλατείες των Αθηνών.

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη πρώτη Μάη αναμένεται καλοκαιρινός, γεγονός που αποτελεί από μόνο του τον καλύτερο σύμμαχο όλων εκείνων που προτιμούν να περάσουν μία μέρα με την οικογένεια τους παρά να κάθονται να χαζεύουν το άδειο κοινοβούλιο.

Οι βουλευτές την έχουν κάνει ήδη για τα χωριά τους και οι μόνοι που θα μείνουν πίσω θα είναι οι μπάτσοι και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Μοναδικό, πλέον, νόημα της μέρας αυτής είναι η δοκιμή της ετοιμότητας των ΜΑΤ τώρα που σφίξαν οι ζέστες και το κράνος ανάβει το κεφάλι, μπας κι αποκτήσουν τα βραδινά δελτία ειδήσεων μερικές εικόνες “έντασης” των δρόμων της Αθήνας.

Προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται και τίποτα το ιδιαίτερο μιας και όταν καλούνται συνεχώς να βγάλουν το λάδι απ’ τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, το παιχνίδι καταντάει βαρετό.

Μεγαλύτερη σημασία θα είχε ένα ακόμη κλαψομούνικο μήνυμα των πολιτικών αρχηγών για το νόημα της ημέρας, μετά τις απανωτές νίκες τους ενάντια στους εργαζόμενους, παρά μερικές καμένες τράπεζες.

Έτσι κι αλλιώς τα λεφτά και οι δούλοι που δουλεύουν γι' αυτές, δεν θα εκλείψουν ποτέ.

Άλλωστε αν η εργατική πρωτομαγιά είχε πραγματικό νόημα, τότε η Όλγα Τρέμη δεν θα έπαιρνε ρεπό.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1