09 May 2013

Γερμανικές αποζημιώσεις

Πολύ μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε για μία ακόμη φορά στα μέσα ενημέρωσης και την ελληνική βουλή σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στους Γερμανούς.

ΜΜΕ και ερευνητές, μαζί με συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, προσπαθούν να ανακινήσουν το ζήτημα των χρημάτων που μας χρωστά η Γερμανία παρουσιάζοντας καινούρια ευρήματα που βρίσκονταν εδώ και χρόνια καταχωνιασμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στήθηκαν τηλεοπτικές εκπομπές με τους καλεσμένους βουλευτές να παραδέχονται ότι οι κακοί Γερμανοί μας οφείλουν πολλά δισεκατομμύρια και να υπόσχονται ότι θα πάνε με πυγμή στο Βερολίνο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μας.

Την ίδια στιγμή η ελληνική βουλή αρνείται με νόμους και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς να εισπράξει φόρους και εισφορές τεράστιων γερμανικών -και όχι μόνο- εταιριών, φοβούμενη πως κάτι τέτοιο θα βλάψει τις ξένες επενδύσεις.

Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι επενδύσεις αλλά οι μίζες που τόσα χρόνια εισέπρατταν τα κόμματα απ’ τις γερμανικές πολυεθνικές, κάτι που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει μιας και τα περισσότερα αδικήματα έχουν ήδη παραγραφεί.

Είναι γνωστό στους πάντες πως αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις γερμανικές μίζες πολιτικών και κομμάτων, η Ελλάδα θα είχε διεκδικήσει τα χρήματα της πριν από 40 χρόνια και ο Τσουκάτος με τον Μαντέλη και τον Χριστοφοράκο θα ήταν σήμερα στη φυλακή.

Όταν όμως γενιές βουλευτών μεγαλώνουν στα γόνατα της Ζίμενς, τότε όχι μόνο πολεμικές αποζημιώσεις δεν θα εισπράξουν αλλά ούτε και το ΦΠΑ της Hochtief που ξεπούλησε το αεροδρόμιο στους Καναδούς και κέρδισε τη δίκη ενάντια στο ελληνικό δημόσιο σε δικαστήριο του Λονδίνου.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1