17 May 2013

Heil βουλή

Πολύ όμορφες στιγμές έζησε για μία ακόμη το ελληνικό κοινοβούλιο, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καθυστερεί εδώ και μερικές εβδομάδες, ακούσαμε μπινελίκια και χαιρετισμούς στον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλιόπουλος έγινε ο πρώτος βουλευτής εδώ και πολλές δεκαετίες που αποβάλλεται από συνεδρίαση, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ελληνική δημοκρατία είχε τεράστια αντανακλαστικά ενάντια στο φασισμό αλλά δεν ήθελε να τα δείξει τόσα χρόνια για να μην την κακολογήσουν.

Την ώρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έβγαιναν από την αίθουσα ακούστηκε τρεις φορές ο ναζιστικός χαιρετισμός “Χάιλ Χίτλερ”, προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων που στα ρεπορτάζ τους τον αποκάλεσαν “σύνθημα”.

Σύνθημα βέβαια είναι το “είναι βαριά η πούτσα του τσολιά” που τραγουδάγαμε όλοι μας μεθυσμένοι από τη νίκη στον τελικό του Γιούρο 2004 και τη Γιουροβίζιον του 2005, ακόμη κι αν η Έλενα Παπαρίζου δεν έχει βαριά πούτσα αλλά ατελείωτα πόδια.

Το σοκ μπροστά στο άκουσμα του ναζιστικού χαιρετισμού μέσα στη βουλή ήταν τεράστιο, ειδικά από την πλευρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που όλοι μας ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι το δημοκρατικό τους παρελθόν.

Βέβαια, πριν από μερικές ώρες σε μία άλλη συνεδρίαση της βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παππάς είχε παραδεχτεί ότι είναι περήφανος που στα νιάτα του έγραψε ύμνους στον Αδόλφο Χίτλερ, υποσχόμενος ότι ο εθνικισμός είναι η ελπίδα του ελληνικού λαού που κατά βάθος εύχεται να βγει στους δρόμους και να χαρακώνει παιδιά μεταναστών.

Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε και πάρα πολύ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να γίνει μια γροθιά για να αντιμετωπίσει το απαράδεκτο φαινόμενο μιας εκκολαπτόμενης απεργίας εν μέσω επιστράτευσης εργαζομένων.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν φαίνεται να πτοούνται από τις αποκαλύψεις του ναζιστικού παρελθόντος και παρόντος των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων, γιατί νομίζουν ότι οι χρυσαυγίτες καλαμπουρίζουν και δεν θα κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους να σφάξουν όποιον θεωρούν διαφορετικό.

Κατά τα άλλα, το επεισόδιο έληξε και κανείς δεν πρόκειται να αισθανθεί ντροπή επειδή κάποιοι κάνουν πλάκα φωνάζοντας Χάιλ Χίτλερ μέσα στη βουλή, εκτός ίσως από τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα του έχει περάσει πολλές φορές στο μυαλό η σκέψη πως τη σημαία με τη σβάστικα που κατέβασε από την Ακρόπολη έπρεπε να τη βάλει στον κώλο πολλών προγόνων σημερινών πολιτικών.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να φύγουν ομαδικώς από την αίθουσα της βουλής, φωνάζοντας ότι μπορεί όλοι οι άλλοι να παλεύουν για το δημοκρατικό τόξο, όμως αυτοί μάχονται για το ελληνικό τόξο.

Μία δήλωση που κρύβει μέσα της ένα τεράστιο λάθος, διότι αυτή τη στιγμή δύο είναι τα τόξα που βρίσκονται μέσα στη βουλή. Το φασιστικό της Χρυσής Αυγής και της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και το ουράνιο του ΣΥΡΙΖΑ.

(Σύμφωνα με τα πρακτικά της βουλής που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Χάιλ Χίτλερ -τουλάχιστον το ένα από τα τρία που ακούστηκαν- το είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο τύπος πρέπει σήμερα το βράδυ να καταθέσει την παραίτηση του και να πάει σπίτι του. Αν δεν το κάνει, να τον διαγράψει το κόμμα. Κανένας Πάντζας δεν θα κάνει πλάκα με τον φασισμό.)


Εδώ είναι και τα βίντεο με τα σημερινά κοινοβουλευτικά κατορθώματα:

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1