09 June 2013

Οι χρυσαυγίτες και ο χρυσαυγιτισμός

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση αλλά κρίση ανεργίας” είπε ο Αντώνης Σαμαράς από το μακρινό Ελσίνκι μετά από τις πενήντα τελευταίες δημοσκοπήσεις που βγάζουν τη Χρυσή Αυγή κάπου μεταξύ του 12% και 15%, την ώρα που μέσα στη βουλή του κάνουν πλάκα για το Ολοκάυτωμα.

Αν δεν είχαμε τόσους πολλούς “λαθρομετανάστες” και ανέργους δεν θα είχαμε και φασίστες, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας μία καινούρια ιστορία σαν αυτή που βγήκε πριν από λίγες μέρες.

Ήταν μια έρευνα που έλεγε ότι οι Έλληνες σήμερα δεν έχουν τόσα προσόντα όσα είχαν παλιά, γι’ αυτό και τα αφεντικά δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό.

Άνεργοι και λαθραίοι έχουν εκτοξεύσει, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, το φασισμό στην Ελλάδα, γεγονός που όπως δείχνουν τα πράγματα στοχεύει να το αντιμετωπίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης για οφειλέτες και μελαμψούς.

Η αντίληψη της πραγματικότητας του ίδιου του Σαμαρά και των σφουγγωκωλάριων του είναι ασύλληπτη. 


Την ώρα που όλος ο πλανήτης έκραζε για αυτό τα απανωτά λάθη της σωστής πολιτικής της τρόικας για προστασία της Ευρώπης μέσω μιας ελληνικής καταστροφής, ο πρωθυπουργός έλεγε στο Ελσίνκι ότι το ελληνικό success story είναι και ευρωπαϊκό success story.

Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι του στην Ελλάδα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν πόσο σκατόψυχοι είναι κάνοντας σχόλια για τις αριστερές “αδελφές” και τις ριζοσπαστικές “κρυφο - λούγκρες” που κατεβήκανε στο Athens Pride.

Η κυβερνώσα ακροδεξιά έχει αποφασίσει να απαλλάξει τη χώρα από οτιδήποτε την κάνει να αισθάνεται άβολα. Οι μόνοι με τους οποίους μπορεί να τα πάει καλά, είναι οι χρυσαυγίτες. Για αυτό και ο όρος “χρυσαυγιτισμός” έχει γίνει σημαία για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1