24 July 2013

Κλειστά νοσοκομεία, γεμάτες κάλπες

Στο δρόμο των εκλογικών επιτυχιών της περιφέρειας προχωρά η κυβέρνηση, με το κλείσιμο αρκετών νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων στην Αθήνα.

Όπως συνέβη σε αμέτρητες περιπτώσεις με τα ιατρικά κέντρα και νοσοσκομεία της επαρχίας, έτσι και τώρα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πασχίζουν να επανακαταλάβουν τους ψηφοφόρους της Αττικής.

Το σχέδιο είναι απλό και δοκιμασμένο.

Τόσα χρόνια ακούγαμε και βλέπαμε ειδήσεις περί έλλειψης περιφερειακών νοσοκομείων και καθημερινή μετανάστευση κόσμου για να βρει έναν γιατρό ή ένα ιατρικό κέντρο που να μην συνταγογραφεί μόνο ασπιρίνες.

Παρ' όλα αυτά, κάθε φορά που ερχόταν η ώρα των εκλογών, όλες αυτές οι απαξιωμένες περιοχές βάφονταν μπλε και πράσινες. Εναλλάξ, ανάλογα με την περίσταση.

Απ' ότι φαίνεται, μέχρι σήμερα, το να πάρεις μία επιχορήγηση ή να διοριστείς σε κάποια υπηρεσία του δήμου και της κοινότητας σου, ήταν σημαντικότερο απ' το να μη βρίσκεις γιατρό για το παιδί σου.

Βέβαια, όλα τα προνόμια του παρελθόντος που έφερναν τις ψήφους, κόπηκαν. Γεγονός που δεν φαίνεται να έχει και πολύ μεγάλη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι περισσότεροι είναι ικανοί να παραμείνουν μπλε και πράσινοι για αντάλλαγμα μερικές πεντάμηνες θέσεις με 400€ το μήνα.

Όσα νοσοκομεία κι αν κλείσουν. Όσοι γιατροί κι αν απολυθούν ή μεταναστεύσουν.

Ακόμη κι αν η κυβέρνηση ανακοινώσει ότι η πιο επιτυχημένη θεραπεία χρόνιων παθήσεων είναι το ξεμάτιασμα. Πράξη που είναι βέβαιο ότι θα αγγίξει με πολύ μεγάλη επιτυχία τη βαθιά, παραδοσιακή ελληνική ψυχοσύνθεση.

1 comment:

  1. Επίσης η κυβέρνηση θα δημιουργήσει νέα έδρα ξεματιάσματος στο πανεπιστήμιο ιατρικής όπου θα διδάσκεται ξεμάτιασμα με φτύσιμο, στις βαριές περιπτώσεις ροχάλα, με λάδι από κορωνέικες ελιές αλλά και με πιρούνι για τις περιπτώσεις που ο ασθενείς έχει αφεθεί πλέον στα χέρια του πανάγαθου. Μετά το πέρας τως σπουδών που θα είναι τετραετούς διάρκειας θα δίδεται πτυχίο σε αιγυπτιακό πάπυρο καθώς και γαλάζια χάντρα επενδεδυμένη με χρυσό από τον Λαλαούνη.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1