13 July 2013

Οικογένεια "Made in Greece"


Από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης, κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια που το ελληνικό κράτος συντηρεί τα τελευταία 60 χρόνια.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Κυριάκος εξομολογήθηκε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τις νύχτες επειδή είναι υποχρεωμένος να απολύει κόσμο από το δημόσιο, κάτι που διόλου δεν τον πείραζε όταν, ως βουλευτής, το υπερψήφιζε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Μόλις τον περασμένο Μάρτη, ο σημερινός άυπνος υπουργός παραδεχόταν ότι πρέπει επιτέλους να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, παρά το γεγονός ότι μία τέτοια πράξη αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Ποιος νοιάζεται, όμως, για την τήρηση του συντάγματος όταν η παραβίαση του έχει γίνει δεύτερη φύση του πολιτικού μας συστήματος;

Πρώτη η Ντόρα έσπευσε να υπερασπιστεί τον αδερφό της, λέγοντας ότι περιμένει με ανυπομονησία να δει έστω και έναν χαραμοφάη δημόσιο υπάλληλο να απολύεται.

Είναι πολύ αστείο να ακούς από μία οικογένεια που στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, να μιλά για ταμπού και χαραμοφάηδες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η περιουσία που έφτιαξε ο πατέρας Κωνσταντίνος προήλθε από ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις ανθρώπων, όπως η οικογένεια Αλαφούζου.

Βέβαια, ο γιος της Ντόρας και δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, στάθηκε απέναντι στον θείο του για τις οριζόντιες απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, όμως σε μερικούς μήνες θα δούμε κι αυτόν να ψηφίζει “με το πιστόλι στο κρόταφο” τις απολύσεις που ζητά η τρόικα για το “καλό της πατρίδας”.

Η Ντόρα βρέθηκε σε μία ακόμη δυσάρεστη θέση. Να υπερασπίζεται το καλό προφίλ της ευγενικής της οικογένειας απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Μία φωτογραφία που την δείχνει να κάθεται δίπλα στο μπράβο της νύχτας Ηλία Παναγιώταρο, ξεσήκωσε τους φιλελεύθερους -ένα ανθρώπινο δείγμα υπό εξαφάνιση που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσεις. 

Η ίδια απάντησε στα ερωτήματα του κόσμου μέσω τουίτερ, λέγοντας ότι “στην βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές δεν παίζουν ξύλο μεταξύ τους και η στοιχειώδης υποχρέωση όλων είναι να λένε μία καλημέρα”. 

Πάλι καλά που η Ντόρα επισημοποίησε το γεγονός ότι ξύλο και μαχαιρώματα μεταναστών, αναρχικών, αριστερών και άλλων "παρείσακτων" του συστήματος γίνονται μόνο έξω από την βουλή, γιατί όλοι μας είχαμε μείνει με την απορία.

Γιατί είναι πολύ ευχάριστο να ξέρεις ότι οι μαχαιροβγάλτες της καθημερινότητας χαίρουν πολιτισμένης αντιμετώπισης από τους υπόλοιπους βουλευτές. Κι αν όχι όλους, τότε σίγουρα από την οικογένεια Μητσοτάκη.

Φυσικά, δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν το γεγονός ότι η πιο κρατικοδίαιτη οικογένεια του πολιτικού συστήματος δείχνει δείγματα συμπάθειας στους νεοναζί, μιας και αν δεν υπήρχαν τα τάγματα ασφαλείας τους με τις ασπίδες, τα γκλομπ και τα χημικά, τίποτα δεν θα έμπαινε ανάμεσα σε αυτούς και τον κόσμο. 

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος χωρίς ταμπού δεν μπορεί να κλείσει μάτι από τη στεναχώρια. Ειδικά όταν προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι είναι δυσκολότερο να βάζεις μια υπογραφή 15.000 απολύσεων από το να καταφέρνεις να βρεις τα χρήματα για ένα μπουκάλι γάλα.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1