13 September 2013

Συριζαυγίτες και σταυροδρέπανα

Με δύο καινούριες δημοσκοπήσεις εγκαινιάστηκε η νέα πολιτική κολεξιόν φθινοπώρου-χειμώνα 2013. Και στις δύο, πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερη με μικρή (στα χαρτιά) διαφορά η ΝΔ ενώ τα χρυσαυγίδια καθιερώνονται στην τρίτη θέση με διπλάσιο ποσοστό από τον τέταρτο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κάθε δημοσκόπηση, το στόμα του πρώτου πάει σαν κώλος που 'χει φάει τρία πιάτα φασολάδα, ενώ ο δεύτερος το παίζει Μαρία της Σιωπής.

Έτσι λοιπόν οι συριζαίοι ξαμολήθηκαν να κάνουν επανάσταση στους αγιασμούς των σχολείων, ενώ οι νεοδημοκράτες βγάλανε μπροστά τους λαγούς για να ρίξουν ξανά την ιδέα της συνεργασίας τους με τους νεοναζί.

Η Νέα Δημοκρατία ξέρει πολύ καλά ότι τα χρυσαυγίδια τραβούν τους ψηφοφόρους της και είναι ικανή να βάλει ακόμη και τον Προκόπη Παυλόπουλο να βγει για μπουρδελότσαρκα με τον Κασιαδιάρη για να δείξει ότι κατά (λίγο) βάθος η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τσούρμο φασιστο-ΟΝΝΕΔίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να συγκρουστεί ανοιχτά με την Χρυσή Αυγή κι εγώ δεν ξέρω πόσο καιρό. Από τις συνεδριάσεις της βουλής πριν κλείσει για να πάει διακοπές έχει να εμφανιστεί ουσιαστική αναφορά συριζαίου για τα χρυσαυγίδια, μιας και αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η "θυματοποίηση" του ναζί τον κάνει να φαίνεται λιγότερο συστημικός απ' ότι πραγματικά είναι.

Εκτός κι αν νομίζει κάποιος ότι όταν σε μια εκπομπή του Βαγγελάτου λες τους φασίστες, φασίστες, τότε εξαντλείται η επίθεση του στον νεοναζισμό.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να βγάζει Μπάμπηδες που θα κρατούν ψηλά την πιθανότητα συνεργασίας της με την Χρυσή Αυγή. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει την άνοδο των φασιστών η οποία δεν προέρχεται -πλέον- από τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά από τα -φαινομενικά- "προοδευτικά" και "πολυφωνικά" μέσα.

Δεν είναι πια το Μέγκα ή ο ΑΝΤ1 που προβάλει τα χρυσαυγίδια. Ούτε και ο ΣΚΑΪ. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το αλαφουζοκάναλο δεν σιγοντάρει τους νεοναζί. Όχι όσο σιγοντάρει το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Μπάμπης δεν είναι χρυσαυγίτης. Άνθρωπος των τραπεζών είναι.

Η Χρυσή Αυγή έχει πρόσβαση στον κόσμο από πέντε πλευρές. Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που φιλοξενούν Τράγκες, τις εφημερίδες που χαρίζουν κουπόνια για σούπερ μάρκετ, τα παρακμιακά κανάλια σαν το Κόντρα και το Έξτρα, που γεμίσανε με τα φυντάνια που φιλοξενούνται στις δύο πρώτες κατηγορίες, τα σάιτ και τα free press που φιλοξενούν "ιδέες για να σκεφτόμαστε καλύτερα" και την ίδια την κυβερνητική πολιτική, η οποία καταφέρνει μέρα με τη μέρα να βγάζει από τον κόσμο τον φασίστα που κρύβει μέσα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απ' την πλευρά του, δεν έχει αρνηθεί ποτέ την πρόθεση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Ενός από τους ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και σήμερα πίνουν νερό στο όνομα των Καραμανλήδων και που οι Αμυγδαλέζες τούς μοιάζουν λύση ιδανική. Παρόλα αυτά, η προσμονή της συνεργασίας μαζί τους παραμένει παραπάνω από ζεστή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε στο συνέδριο του την πρόταση Λαφαζάνη που περιλάμβανε την κρατικοποίηση των τραπεζών. Ο ίδιος ο Τσίπρας, όμως, σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι στόχος του κόμματος είναι να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες.

Τι ισχύει τελικά; Πόσες παρουσίες σε πάνελ ιδιωτικών καναλιών χρειάζονται για να πειστεί ο κόσμος ότι η αριστερά έχει δίκιο; Γιατί αυτό πιστεύουν και οι συριζαίοι, όπως αυτό πιστεύει το κάθε κόμμα.

Εκτός από το ΚΚΕ. Αυτοί λένε ότι δίκιο έχει μόνο ο εργάτης.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1