02 September 2013

Είκοσι χρόνια ακόμη

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, θα χρειαστούν 20 μόλις χρόνια για να πέσει η ανεργία στην Ελλάδα κάτω από το 10%.

Όπως αναφέρει η έρευνα, απαιτούνται τουλάχιστον δύο δεκαετίες για να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να εξαφανιστούν.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ βγάζει αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους έρευνες σχετικά με το πόσο καιρό θα μας πάρει για να επανέλθουμε σε μία κατάσταση που όλοι νομίζαμε ότι τα πάντα πήγαιναν καλά.

Βέβαια, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πολυκοιτά τις έρευνες των ινστιτούτων του, μιας και είναι όλοι ξεπουλημένοι στον χρεοκοπημένο δικομματισμό, ενώ πολλοί από αυτούς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να χωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσουν τη μάσα.

Ο λαός, από την άλλη, δείχνει τεράστια υπομονή, μιας και ο χρόνος είναι πάντα σχετικός και μέχρι να γυρίσεις το κεφάλι σου έχουνε περάσει τα 20 χρόνια και δεν το ´χεις πάρει χαμπάρι.

Κατά τα άλλα τα πράγματα πάνε μία χαρά. Ο πρωθυπουργός τάζει συντάξεις στη μοναδική μερίδα του κόσμου που ακόμη ψηφίζει, ενώ η αντιπολίτευση έχει κάνει τέτοιο τροπικό μαύρισμα που είναι όλοι τους έτοιμοι να διαφημίσουν στα περιοδικά και τις τηλεοράσεις κρέμες after sun.

Στο μεταξύ, οι κάτασπροι Γερμανοί πολιτικοί ασχολούνται μονίμως με την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ανακάλυψαν ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχαμε μπει στο ευρώ γιατί τους είπαμε ψέμματα για την οικονομία μας.

Απ' ότι φαίνεται οι γερμανικές τράπεζες κρατήσανε κρυφό από την κυβέρνηση τους το γεγονός ότι μαγείρεψαν τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για λογαριασμό του Κώστα Σημίτη, όμως κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το ΠΑΣΟΚ, τώρα που κλείνει 39 χρόνια ιστορίας.

Και γιατί να τα βάλει, άλλωστε, μιας και μιλάμε για το κόμμα που στην πραγματική οικονομία πέτυχε ισοδυναμία ευρώ-δραχμής, παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά ήταν 1 προς 340, έφτιαξε τους μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία που κανείς δεν ξέρει πόσο κόστισαν κι έβαλε ύστερα την Ελλάδα στο μνημόνιο γιατί "μαζί τα φάγαμε".

Παρόλα αυτά, επειδή μιλάμε για τη χώρα που έβγαλε με 44% τον Γιώργο Παπανδρέου πρωθυπουργό, τελικά νομίζω ότι λίγα της έκανε.

Το κακό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι κανείς δεν ξέρει αν σε είκοσι χρόνια από τώρα θα υπάρχει ακόμη ΠΑΣΟΚ.

Επειδή όμως θα υπάρχουν σίγουρα πασόκοι, όσα παιδάκια δεν ξέρουν τι έκαναν τότε οι γονείς και οι παππούδες τους, μπορούν να τούς ρωτήσουν για να μάθουν πόσο μαλάκας ήταν ο κόσμος το 2013.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1