03 October 2013

Τραγέλαφος

Έχουμε και λέμε. Η “δεμένη” υπόθεση της “εγκληματικής συμμορίας της χρυσής αυγής”, η οποία εκτελέστηκε μετά από “εντολή Σαμαρά”, βρήκε τον Κασιδιάρη να κλωτσά φωτογράφους και κάμερες, τον Παναγιώταρο να βρίζει και τον Μίχο να φωνάζει ότι “μόνο με σφαίρες θα τους σταματήσουν”.

Ο Σαμαράς βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αντικαταστάθηκε στα τηλεοπτικά πάνελ από τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Δύο σοφές επιλογές ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται “δημοκρατικό”.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αποκαλεί, μπροστά σε ξένο ακροατήριο, “εξτρεμιστές” όσους ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, συμπληρώνοντας τους όψιμους πανηγυρισμούς της διήμερης σύλληψης των χρυσαυγιτών.

Βέβαια, την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ την είχε βγάλει ο Καραμανλής, οπότε η φωτογραφία του πρέπει να αποκαθηλωθεί από την είσοδο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας ως “εξτρεμιστική”. Εκτός κι αν σβήσουν από τον τάφο του το “Καραμανλής” και βάλουν το “Τρινταφυλλίδης”. Τότε όλα θα είναι εντάξει.

Στη φυλακή θα βρεθεί ο Μιχαλολιάκος, μαζί με τον Λαγό και -πιθανότατα- τον Παππά (ακόμη εκκρεμεί η κατάθεσή του). Κι αυτό γιατί η Νέα Δημοκρατία διαδίδει ότι ο Σαμαράς είναι “οργισμένος” από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ακόμη κι αν αυτοί οι προφυλακισμοί έχουν χάσει κάθε νόημα από την πρώτη στιγμή.

Μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες που συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται, βρίσκεται και η γνωστή “κάτοικος” Σκορδέλη. Αυτή που στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές μιλούσε για “λαθρομετανάστες” και “βίλες ανομίας” που έδιωχναν τους τίμιους Αθηναίους από τις γειτονιές τους.

Όμως, τις κλωτσιές οι δημοσιογράφοι δεν τις έφαγαν από τους “λαθραίους” και τους “αναρχοάπλυτους”, αλλά από τον Κασιδιάρη στο προαύλιο των δικαστηρίων λίγο μετά την απόφαση ότι δεν προφυλακίζεται επειδή δεν θεωρείται ύποπτος έκνομων συμπεριφορών. Βέβαια, αυτό δεν είχε και πολύ μεγάλη σημασία μιας και την επομένη όλοι έτρεξαν πάνω του για να πάρουν μία δήλωση.

Λίγο πριν την απόφαση για τους τρεις ελεύθερους -αλλά ακόμη κατηγορούμενους- χρυσαυγίτες βουλευτές, ο ντουνιάς έμαθε την ταυτότητα ενός προστατευόμενου μάρτυρα κατηγορίας. Μάλιστα, οι ίδιοι οι βουλευτές της χρυσής αυγής τον ανέφεραν και στην απολογία τους. Άρα ήξεραν ποιος είναι πριν καν μπουν στα δικαστήρια.

Την επίσημη ευθύνη φέρει ο αντεισαγγελέας που έβαλε “κατά λάθος” κάποια στοιχεία, μαζί με μια χειρόγραφη σημείωση, στη δικογραφία που παρέλαβαν οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών. Και μαζί με αυτούς οι νονοί της νύχτας, τα τάγματα εφόδου, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και η Μάγια η Μέλισσα.

Παρόλα αυτά δεν έχουμε ακούσει ακόμη για καμία παραίτηση δικαστικού, μιας και στη μεγαλύτερη υπόθεση δίωξης ναζιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα, ένας μάρτυρας προδόθηκε από τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Μικρό το κακό. Στην επόμενη ναζιστική οργάνωση θα τα πάμε καλύτερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να βγάλει μπροστά τον ακροδεξιό εξτρεμιστή Χρύσανθο Λαζαρίδη. Λίγο πριν γράψω ένα κείμενο που ήταν σχεδόν έτοιμο και είχε τον ειρωνικό τίτλο “Αντώνη χάσαμε”, ο Αντώνης βγήκε και με διάγγελμα μίλησε για την οικονομία, την ανάπτυξη και κάλυψε νουθετικά τον Λαζαρίδη.

Τότε έγραψα τον “Αντώνη τον φονιά”. Γιατί το έγκλημα της χρυσής αυγής έγινε με εντολές Σαμαρά. Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η δικαιοσύνη. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το καταλάβει κάποιος, θέλει όμως πολλά κότσια για να το εμπεδώσει. Κι αν μιλάμε για την συστημική αριστερά, αυτή δεν πρόκειται να το κατανοήσει ποτέ. Γιατί όποιος έχει “εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη” και το δηλώνει κιόλας δημόσια, είναι ηλίθιος. Ή εγκληματίας. 


Κανείς δικαστικός δεν μπήκε στη διαδικασία να λογοδοτήσει για την αδειοδότηση ενός ναζιστικού κόμματος με γνωστή εγκληματική δράση από το 1980. Ούτε για τις οκτώ αναβολές των εγκλημάτων της “κατοίκου” Σκορδέλη, την οποία κάποιοι από τους ρεπόρτερ που σταυρώνουν σήμερα την χρυσή αυγή, την είχαν κάνει εθνική σταρ. Ούτε και γι΄άλλες αναβολές δικών που αφορούν κάθε λογής έγκλημα.

Μερικοί λένε μπροστά στην κάμερα ότι “δεν ήξεραν” τι ήταν η χρυσή αυγή. Προτιμούν να παραδεχθούν ότι είναι ηλίθιοι, παρά να πουν πως έκαναν λάθος. Ακόμη κι αν δεν ήταν.

Το αίσθημα δικαιοσύνης δεν υπάρχει σε καμία πτυχή της κοινωνίας. Από τις ανύπαρκτες ΕΔΕ των αστυνομικών που μπροστά στις κάμερες βασάνιζαν διαδηλωτές κι έκρυβαν χρυσαυγίτες μέσα στη βουλή αρκετούς μήνες πριν αυτοί βγάλουν τις κουκούλες και μπουν εκλεγμένοι με κουστούμια, μέχρι τις επίσης ανύπαρκτες κρίσεις των δικαστικών που αθώωναν δολοφόνους και φυλάκιζαν για μήνες κατηγορούμενους με ανύπαρκτα στοιχεία.

Κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της απόδοσης δικαιοσύνης. Ο λαός πάντως, σίγουρα δεν το θέλει. Αν το ήθελε θα το έκανε. 400.000 επέλεξαν να παραδώσουν το χρέος της απόδοσης δικαιοσύνης στους νεοναζί. Θα έρθει και γι΄αυτούς το πλήρωμα του χρόνου.

Έχω γράψει πολλές φορές ότι δεν χωράμε όλοι σε αυτό που απαιτούν οι εποχές. Κάποιοι επέλεξαν να υποταχθούν στο τέρας. Άλλοι ξεπουλήθηκαν. Κι οι περισσότεροι κάνουν πως δεν ξέρουν, την ώρα που η πόρτα τους βροντάει από τα μπουμπουνητά του φασισμού. Να δούμε τελικά πόσοι ακόμη θα συνεχίζουν να την ανοίγουν με αφέλεια. 


(Ανήμερα του σόου με τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών έγραφα ότι πρόκειται για "μία μέρα που δεν πρέπει να χαρούμε". Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να το μαντέψεις)

(Ήταν ζήτημα μερικών ωρών μέχρι ο Σαμαράς να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία πρώτος ο σύμβουλος του Χρύσανθος Λαζαρίδης διαφήμισε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Άκρο υπάρχει και είναι ένα. Η Νέα Δημοκρατία)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1