05 November 2013

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Πρέκας και οι ινδιάνοι

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην Ελλάδα μετά από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αυτό που περίμεναν όλοι. Μιλούσε συνεχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί απόρησαν γιατί η συνέντευξη του πρωθυπουργού δόθηκε στο Mega κι όχι στην Δημόσια Τηλεόραση, όμως ο Παντελής Καψής έχει δεσμευτεί ότι η ΔΤ είναι ανεξάρτητη, οπότε χρειαζόταν κάτι πιο εξελιγμένο για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς ασχολήθηκε με πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν τους 17 μήνες της διακυβέρνησής του, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Τάσος Κουράκης, οι μάρτυρες της δίκης της 17Ν, και ποιοι τον επισκεύτηκαν στο Μαξίμου.

Πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να πει δυο λόγια για την ανεργία του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων. Γι΄αυτούς, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πονάει πολύ μέσα του, γι’ αυτό τους πρότεινε να φτιάξουν μία τεχνολογική εταιρεία και να την πουλήσουν “στον Γκουγκλ”. Ή να πάνε να γαμηθούν.

Επιπλέον, έκανε συνεχώς αναφορές στους επιχειρηματίες που τον επισκέφτηκαν για να του τάξουν επενδύσεις. Πράξη που μας έκανε να θυμηθούμε ότι, διαχρονικά, όταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί υποδέχονται κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία του εξωτερικού, αισθάνονται σαν την παρακμιακή ελληνική ομαδούλα που έρχεται να τη δει ο Μαραντόνα γιατί τον πλήρωσαν οι χορηγοί, κι εκείνη νομίζει ότι πάει φουλ για Champions League.

Ενδεικτικό της αναλυτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, είναι ότι δεν απάντησε ούτε για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες φτάνουν τις 30 σε έναν χρόνο, ούτε για τους χιλιάδες επιστρατευμένους εργαζόμενους, ούτε για την απουσία υπουργικών συμβουλίων και τη διοίκηση της χώρας από τρεις ανθρώπους, ούτε για τη μονιμότητα του χαρατσιού που ο ίδιος υποσχέθηκε να καταργήσει, ούτε για την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο που έταξε προεκλογικά, ούτε για τα 18 σημεία του Ζαππείου που τα πήρε ο άνεμος.

Αποκορύφωμα στάθηκε η φανατισμένη προστασία του Ευάγγελου Βενιζέλου με ένα επιχείρημα το οποίο ο ίδιος ο Βενιζέλος χρησιμοποιούσε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: ότι τον αθώωσε η εξεταστική επιτροπή. Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να κάνει ένα τεράστιο λάθος: Έγινε το πουτανάκι του Βενιζέλου. Κι όποιος ανακατεύεται με τον Βενιζέλο, τον τρώνε οι κότες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του φασίστα, ούτε ναζί, εκτός από τις ελληνικές ταινίες για τις οποίες όλοι ξέρουμε πόσο φανατικός είναι, αλλά δεν είναι κι εύκολο να παραδέχεσαι σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι όταν ήσουν έφηβος ντυνόσουν Κώστας Πρέκας και κυνηγούσες του ινδιάνους, γιατί κανένας φίλος σου δεν ντυνόταν ναζί.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς έταξε δωρεάν wifi για όλους τους Έλληνες σε ένα χρόνο. Και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλοί ιθαγενείς που μόλις το άκουσαν αυτό τους άρεσε. Γιατί μπορεί να μην του βγαίνει το “πρωτογενές πλεόνασμα”, που το επανέλαβε τόσες φορές όσες και το “ΣΥΡΙΖΑ”, όμως το τσάμπα ίντερνετ είναι κάτι που θα γυαλίσει σε πολλούς.

Βέβαια, αντί για δωρεάν wifi, θα μπορούσε να υποσχεθεί δωρεάν παιδεία ή υγεία, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Και λαϊκισμός.

(Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε το αριστερό παρελθόν του νεοφασίστα Λαζαρίδη για να ξεπλύνει τα ακροδεξιά στελέχη που τον περιβάλλουν. Το ίδιο κάνουν και οι χρυσαυγίτες που ανεβάζουν ποιήματα της "Γωγού" και τραγούδια του Θεοδωράκη για να υμνήσουν τα νεκρά μέλη τους)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1