19 January 2014

Η αθεΐα στην εξουσία

Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να επιβεβαιώσει αν όντως είναι άθεος και να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό ο οποίος αγωνιά για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη ανακάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τομέα θρησκευμάτων, κάτι που ολόκληρη η ΝΔ αγνοούσε. Βέβαια, η ερώτηση αυτή ήταν έτσι κι άλλιως άσκοπη αφού ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει με τον Θεό ο Οποίος μπορεί να λύσει τέτοιου είδους απορίες στο πιτς φυτίλι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται πλέον με διψήφια διαφορά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις των ξένων πρεσβειών, που είναι κατά γενική ομολογία πολύ πιο αξιόπιστες από αυτές των εφημερίδων και των καναλιών, ενώ η Νέα Δημοκρατία έρχεται τρίτη πίσω και από την χρυσή αυγή στην οποία δίνουν κάπου μεταξύ 15% και 18%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχεδόν ίδια ποσοστά με το Τζήμερο.

Η Νέα Δημοκρατία υποτίθεται πως με τέτοιου είδους ανακοινώσεις θα τραβήξει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πραγματικότητα σκοπός της είναι να πάρει πίσω όσους ψηφίζουν χρυσή αυγή και ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν πως η Ελλάδα θα σωθεί από ένα θαύμα της Παναγιάς κι απ' την ιερή παντόφλα του γέροντα Παΐσιου.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Τσίπρα, μιας και το χαρτί της τρομοκρατίας δεν πέρασε. Οι περισσότεροι πολίτες δηλώνουν από συμπάθεια μέχρι αδιαφορία για τους Ξηρούς, την 17Ν και τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Άλλωστε ουδείς νιώθει ότι απειλείται από τους τρομοκράτες του Σίμου Κεδίκογλου, εκτός από όσους έχουν χεσμένη τη φωλιά τους.

Η επόμενη μέρα της προεκλογικής περιόδου θα βρει τη Νέα Δημοκρατία να προχωρά σε τρισάγια στις τοπικές της οργανώσεις με την ελπίδα ο Θεός της Ελλάδας θα σώσει εκείνους από την εκλογική πανωλεθρία και το ΠΑΣΟΚ από τη φυλακή.

Ο Αντώνης Σαμαράς εναποθέτει όλες του τις ελπίδες στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Χριστούλη, κι αυτό δείχνει το μέγεθος της απελπισίας του. Ακόμη κι αν με την πολιτική του σε συντάξεις και παροχές της τρίτης ηλικίας καταστρέφει ολόκληρη την εκλογική του βάση, αφού οι μόνοι που τον ψηφίζουν πλέον είναι όσοι βρίσκονται με το ένα πόδι στον τάφο και οι πλούσιοι.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1