04 February 2014

Hackademy: Σπάζοντας τους κώδικες της εκπαίδευσης

Ο δεύτερος κύκλος σπουδών του Ηackademy, αφορά στη Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα, ξεκινάει το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 και ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουλίου του 2014. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια των 96 διδακτικών ωρών του ταχύρρυθμου αυτού προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν από τους πλέον ειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες των Νέων Μέσων όσα είναι απαραίτητα ώστε να ασκήσουν με επάρκεια τη δημοσιογραφία στη νέα εποχή, αλλά και να εργαστούν ως επαγγελματίες εξειδικευμένοι στις νέες ειδικότητες που αναδύονται από τη χρήση του διαδικτύου και αφορούν στην επικοινωνία και τα Νέα Μέσα.

Από τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής έρευνας έως τη δημιουργία και τη διαχείριση μιας ψηφιακής κοινότητας (community constructing/community managment), κι απ’ τη συμμετοχική δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφία των πολιτών(participatory journalism /citizen journalism) μέχρι τη δημοσιογραφική διαχείριση ψηφιακών δεδομένων (data journalism) και τα δικαιώματα και τον κώδικα δεοντολογίας της νέας εποχής (digital rights, new code of ethics), αλλά και από τη διαχείριση της πληροφορίας έως τη σύνταξη ειδήσεων και το ρεπορτάζ με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (virtual news room, mobile reporting) έως το διαδικτυακό ραδιόφωνο (web radio) και τη διαχείριση βίντεο και εικόνας, ο φετινός κύκλος σπουδών τουHackademy είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή του οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να εργαστούν με επάρκεια στο νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό τοπίο.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και ο χαρακτήρας των εργαστηρίων και των διαλέξεων εντατικός.

Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Colabworkspace.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε στείλτε email και σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhackademy.radiobubble (at) gmail.com.
Για πληροφορίες που αφορούν στο κόστος ή σε λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών, χρησιμοποιήστε την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Μια συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων του περσινού κύκλου σπουδών, θα βρείτε εδώ.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
UA-24464405-1